Doma Aktualno Objavljamo 5 lokacij, kjer bodo policisti v tem tednu merili hitrost

Objavljamo 5 lokacij, kjer bodo policisti v tem tednu merili hitrost

V Zasavju je več problematičnih cestnih odsekov, kjer policisti pogosto zaznajo prehitro vožnjo. V tem tednu poteka akcija, kjer bodo bdeli nad prehitrimi vozniki, saj je neprilagojena hitrost še vedno med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč s hujšimi posledicami.

S tovrstnimi akcijami, po besedah Aleksandre Golec iz PU Ljubljana želijo zagotoviti varnost vseh udeležencev v prometu: »Namen napovedanega poostrenega nadzora je umirjanje prometa ter zagotavljanje varnih poti do cilja za vse prometne udeležence. Pozorni pa bomo tudi na ostale kršitve v cestnem prometu, s katerimi bi lahko ogrožali svojo varnost in varnost drugih udeležencev.« Spremljali bodo uporabo mobilnikov, varnostni pas …

Policija bo v Zasavju izvajala nadzor predvsem na relacijah, kjer je zaznanih največ tovrstnih kršitev:

– na glavni cesti II. reda št. 108 ( Zasavska cesta),
– regionalni cesti II. reda št. 427, odsek 1351 (Trbovlje-Podmeja)
– regionalni cesti I. reda št. 221, odsek 1221 (glavna cesta skozi Trbovlje)
– regionalni cesti I. reda št. 221 in 222 (relacija od Zasavske ceste proti Trojanam)
– regionalna cesta (Hrastnik-Marno-Zidani Most)

Preverjali bodo tudi uporabo mobilnika

V poletnih mesecih se z ugodnimi vremenskim pogoji, povečuje tudi problematika enoslednih vozil – torej koles in motorjev in pa problematika uporabe mobilnih telefonov med vožnjo. V cilju zagotavljanja varnosti udeležencev v cestnem prometu bodo policisti na območju Zasavja izvajali preventivno  –  represivne aktivnosti tudi nad vozniki enoslednih vozil in vozniki, ki uporabljajo mobilni telefon med vožnjo.

Zasavka pogosta pot kolesarjev

Zasavski policisti izpostavljajo tudi kolesarje, ki se pogosto vozijo po cesti za Savo – vse od Ljubljane, skozi Litijo in čez zasavske občine. Gre za ranljivo skupino v prometu, vseeno pa velja, da morajo spoštovati vsa cestna pravila in voziti drug za drugim, ob desnem robu vozišča v smeri vožnje.

»Omejitve hitrosti v naseljih, območjih umirjenega prometa in območjih omejene hitrosti so namenjene predvsem zaščiti ranljivejših udeležencev v prometu. Spoštujte jih!« še dodajo možje v modrem.

Print Friendly, PDF & Email