Doma 1+1=2 Objem Zagorske doline

Objem Zagorske doline

V soboto, 13. 10. 2018 so člani Ekošole SŠ Zagorje organizirali 4. objem Zagorske doline.

35 mladih in malo manj mladih pohodnikov  je kljub megli, ki bi jo lahko rezali, vzelo pot pod noge in v rekordnem času osvojilo Hrasteljevo skalo. Na poti proti cerkvi sv. Urha so se sončni žarki vedno bolj uspešno prebijali skozi sivo kopreno in na Bezgovškovem travniku je bilo nad nami modro nebo, pred nami in za nami pa Zasavsko hribovje z zaselki, Klek, Gamberk, Čemšenik …

Pika na i pa je bil postanek na kmetiji Uroša Macerla. Noge, ki so bile že utrujene in so klicale k počitku, so kar naenkrat oživele. Pobožati je bilo potrebno konja, jagnje, mačke, pse in seveda tudi osla, ki po besedah Uroša Macerla  dela »drušno« gospodarju. In ko je bilo tem željam potešeno, smo z veliko žlico zajemali, na kmetiji pripravljeno, obaro.

Vsega lepega je enkrat konec in prišel je čas slovesa od gospodarja in njegove družine v želji, da jim njihova poslovna pot obrodi sadove in da se še srečajo.

Člani Ekošole SŠ Zagorje se zahvaljujejo za sodelovanje Planinskemu društvu Zagorje in njegovemu članu Slavku Grošlju ter občini Zagorje ob Savi, hkrati pa vas vabijo da se jim pridružite na 5. objemu Zagorske doline.

Print Friendly, PDF & Email