Doma 1+1=2 Obljubljene telovadnice morda sploh ne bo

Obljubljene telovadnice morda sploh ne bo

»Odločitev ali bo občina pristopila k izgradnji nove telovadnice ali ne, še ni sprejeta« nam je odgovorila Blanka Šmit iz zagorske občine, po našem poizvedovanju o govoricah, da nove telovadnice pri Okrogarjevi šoli ne bo.

Izvajalci zahtevajo od 1,5 do 3 milijona evrov več od projektantske ocene

V Zagorju so bili namreč po objavi razpisa za izvajalca razočarani. Saj so se na junijski rok prijavili štirje ponudniki, ki pa so postavili bistveno višje cene od projektantske ocene. In ne le za nekaj drobiža. Ocena je, da naj bi investicija znašala čez 5 milijonov evrov, ponudbe pa so vse bile od 1,5 do 3 milijona evrov višje od predračuna.

Kot še doda Šmitova je Občina investicijo v izgradnjo nove šolske telovadnice umestila v Načrt razvojnih programov občine za obdobje 2019-2023, ampak v višini predračuna. Kar preprosto pomeni, da denarja za znesek, ki ga zahtevajo prijavljeni izvajalci ni.

Ne le telovadnica, tudi kuhinja, parkirišča, igrišča …

Projekt, ki si ga je zamislila zagorska občina je mnogo več kot le telovadnica. Obenem naj bi uredili še okolico šole in zunanja igrišča, parkirišča. Poleg igrišča na strehi telovadnice, naj bi na Okrogarjevi šoli dobili še kuhinjo z jedilnico ter večnamenski prostor s tribunskimi sedeži.

Ali gre za napačno oceno projektanta ali za nezakonita dogovarjanja med izvajalci? Spomnimo, pred dnevi je padel tudi hrastniški razpis za izvajalca del pri prenovi tržnice, ker je bila ponudba podjetja bistveno višja kot projektantska ocena. Več kmalu na našem portalu!

Več kot le samo telovadnica

Print Friendly, PDF & Email