Doma Aktualno Odličen dosežek Bora na Mastersu TZS

Odličen dosežek Bora na Mastersu TZS

BOR ARTNAK ZMAGOVALEC MASTERSA TZS 2018

Igralci Tenis kluba AS Litija so zaključili teniško sezono 2017/2018. Najboljši so imeli pravico nastopa na Mastersu, kamor se uvrsti le 12 najboljših v državi. Igralci Tenis kluba AS Litija so bili pri tem zelo uspešni  saj so se Mastersa udeležili : Bor Artnak, Jaka Tomažin in Rina Grošelj do 14 let, Bor Artnak in Pia Poglajen do 16 let, Pia Poglajen  in Tom Ašič Kovač do 18 let in Tom Ašič Kovač, Mark Mesarič ter Tina Kristina Godec še članskega Mastersa.  Kar trije tekmovalci so dosegli izreden uspeh, saj so se udeležili Mastersa tako v svoji starostni kategoriji, kot v kategoriji med dve leti starejšimi tekmovalci. To so Bor Artnak, Pia Poglajen in Tom Ašič Kovač. Slednji je moral potem zaradi poškodbe nastop na obeh tekmovanjih odpovedati.

Po pričakovanjih je največji rezultat, to je končno zmago, dosegel Bor Artnak, ki je brez težav osvojil 1. mesto na Mastersu do 14 let, s tem potrdil absolutno prevlado, ki jo ima na domačih tleh v tej kategoriji, saj v celi sezoni na turnirjih TZS v kategoriji do 14 let  ni izgubil niti ene tekme Odličen je bil Bor Artnak tudi na Mastersu do 16 let, kjer se je uvrstil v polfinale in osvojil 3.mesto. Enako odličen rezultat, uvrstitev v polfinale, je na članskem Mastersu dosegla Tina Kristina Godec. Da zadnje turnirske zmage niso bile naključje, pa je na Mastersu do 16 let potrdila  Pia Poglajen, ki se je uvrstila v četrtfinale.

Na mednarodnih tekmovanjih sta merila moči Nastja Kolar in Nik Razboršek.  Nastja Kolar je tako uspešno nastopila na turnirju z nagradnim skladom 25.000 dolarjev v Lagosu, kjer se je med posameznicami uvrstila v četrtfinale, tam pa izgubila od Conny Perrin, 144. igralke sveta ( Nastja je trenutno 370. ), med dvojicami pa se je uvrstila v polfinale. Nik Razboršek se je po zmagi na Futures turnirju na Nizozemskem odpravil na višji rang turnirjev, na Challenger turnirju v Italijo, in sicer v Biello in Firence, kjer pa je žal obakrat izgubil v drugem krogu kvalifikacij.

DARKO VIDIC OBČINSKI PRVAK LITIJE IN ŠMARTNEGA ZA LETO 2018

Tenis klub AS Litija je 6. Oktobra organiziral Občinsko prvenstvo Litije in Šmartnega v tenisu za leto 2018. Nastopilo je 16 tekmovalcev, ki so se najprej pomerili v t.i. Round Robbin skupinah, iz katerih so v zaključni del tekmovanja napredovali najboljši.

Že tekme v skupinah so bile razburljive, pravi boj pa se je začel v nadaljevanju, ki je postregel z nekaj res lepimi tekmami. Ena bolj izenačenih, poleg finalne tekme , je bila med Tomom Bizjakom in Jasminom Begičem, kjer je slavil slednji z rezultatom 7:5, v nadaljevanju pa je v polfinalu ugnal Janeza Savšek s 6:2 in se uvrstil v finale. V spodnjem delu tabele je po zmagi 6:4 nad lanskoletnim državnim prvakom Marjanom Končarjem svoj pohod v finale začel Darko Vidic, ki je v polfinalu premagal še Bojana Brica. Finalna tekma je bila zelo razburljiva, saj je Jasmin Begić dolgo vodil in je že dišalo po njegovi zmagi, a je Darku Vidicu tik pred koncem uspel preobrat in osvojitev 1. mesta z rezultatom 7:5.

Print Friendly, PDF & Email