Doma Šport Odlična predstava za drugo mesto na prvenstveni lestvici

Odlična predstava za drugo mesto na prvenstveni lestvici

Foto: RK Zagorje

ŽRK Krka : RK Zagorje 16:22 (6:10)

Sodnika: Drago Ocvirk, Štrigel Miran

Krka: Jantol, Petković, Fabjan, Kramar, Andrejčič 2, Geč 1, Vojnovič, Radojčič 2, Lovši, Mrmolja 3, Leški 1, Vrček 2, čopi 1, Bregar, novak, Hotko 2. Trener: Salvador Krajčič

Zagorje: Zubak, Privšek 1, Baruca 3, Borišek, Rebolj 2, Skrinjar 1, Perič A., Hren 7, Vrbnjak 4, Ljepoja 3, Cilenšek, Prašnikar T., Perič I. 1: Trener: Bojan Voglar

Sedemmetrovke: Krka 5/3; Zagorje: 5/5

Izključitve: Krka 0 minuti; Zagorje 12 minut

Zagorjanke so odpotovale na tekmo proti Krki z mešanimi občutki. Kljub dobri igri so v Celju ostale brez točk. Bile so odločene, da se to ne sme ponoviti.

Zato so tekmo odprle odločno, borbeno in vodstvo že v prvi minuti. Zagorjanke so tako vodile celotno srečanje. Na igrišču se je bila prava bitka. Zagorjanke niso popuščale. V 13 minuti so vodile že 0:4. V tej minuti so svoj prvi gol dosegle tudi domačinke. Na vratih Zagorja je še naprej blestela Andreja Perič, ki je že do konca polčasa obranila 9 strelov in s tem omogočala svojim soigralkam, da so dosegle lahke zadetke. Razlika štirih zadetkov je ostal tudi do konca polčasa 6:10.

V drugem polčasu so samo še povečale razliko

V drugem polčasu so Zagorjanke samo še povečale razliko. V 42. minuti je Pia Hren povečala razliko na 6 zadetkov – 7:13. Že osem minut kasneje je semafor pokazal najvišjo razliko na srečanju. Ko je kapetanka ekipe Janja Rebolj razliko povečala na 10:19, je bilo srečanje odločeno. Trener Zagorja Voglar je zato dal priložnost še mlajšim igralkam, da okusijo kako je zmagovati na gostovanjih. Končni rezultat 14:22 je v zadnji minuti postavila Perič Inja.

S to zmago so se Zagorjanke vrnile na drugo mesto prvenstvene lestvice.

Print Friendly, PDF & Email