Doma Šport Odlični trboveljski karateisti na Evropskem prvenstvu

Odlični trboveljski karateisti na Evropskem prvenstvu

Med 8. in 10. februarjem 2019 je v Aalborgu potekalo Evropsko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane. Pomerilo se je 1092 tekmovalk in tekmovalcev iz 51 držav.

Slovenijo je zastopalo 19 reprezentantov v katah in športnih borbah. Med njimi so bili trije člani našega kluba, in sicer Urša in Barbara Haberl ter Domen Zidar. Kot reprezentančni trener se je prvenstva udeležil glavni trener kluba Miha Kovačič.

?????????????????????????????????????

Za odmeven rezultat je poskrbela Urša Haberl v kategoriji mlajših članic do 50 kilogramov. V prvih dveh krogih je zabeležila zmagi proti Čehinji in Slovakinji. V tretjem krogu je sledil poraz proti Italijanki, ki je pa v nadaljevanju z uvrstitvijo v finale omogočila Urši nastop v repasažu.

V prvem repasažu je premagala Škotinjo in se nato pomerila z Rusinjo za bronasto medaljo.

Ves čas borbe je bila Urša aktivnejša, vendar je Rusinja 12 sekund pred koncem borbe, z edinim omembe vrednim napadom, dosegla točko in zmagala. Urša je tako osvojila nehvaležno, a vseeno odlično, peto mesto.

Slovenski karate se iz 46. Evropskega prvenstva za kadete, mladince in mlajše člane vrača z dvema petima mestoma, ki sta ga osvojila naša Urša in (še donedavnega član našega kluba) Stefan Joksimovič, v kategoriji mlajših članov nad 84 kilogramov.

Print Friendly, PDF & Email