Doma Aktualno Odpis najemnin: V Hrastniku nekdanja podjetnica, v Trbovljah pa občina

Odpis najemnin: V Hrastniku nekdanja podjetnica, v Trbovljah pa občina

V Trbovljah so se odločili tistim najemnikov, ki imajo prostore v lasti občine odpisati najemnino za čas epidemije. Enako se je že pred tednom dni odločila Vikica Žagar, lastnica lokala v Hrastniku. 

Žagarjeva, lastnica lokala na Logu v Hrastniku (pod FURS-em) je bila tudi sama obrtnica in zato še kako dobro razume stisko majhnih podjetnikov v tem času. Svoji najemnici je zato sklenila za čas epidemije odpisati najemnino.

Podobno odločitev pa so sprejeli tudi v Trbovljah, kjer bodo najemniki oproščeni plačila najemnine za čas od 16. marca do 30. aprila.

Gre za podjetnike, ki imajo za opravljanje svojih storitev v najemu poslovne prostore Občine Trbovlje, pojasnjujejo na Občini, vendar so zaradi epidemije bili primorani prenehati opravljati svoje storitve, saj imajo pri svojem delu neposreden stik s strankami. Torej, ukrep je namenjen le tistim, ki imajo neposreden stik s strankami in so bili primorani lokale zapreti.

Svojo odločitev so v Trbovljah utemeljili takole: “Ker gre za poslovne prostore Občine Trbovlje in zato kot lastnik teh prostorov lahko glede na razmere vplivamo in prilagodimo višino najemnine, bomo to tudi storili. Namen ukrepa je, da prispevamo k temu, da bi naše najemnike trenutne razmere finančno čim manj prizadele in da bi po koncu epidemije čim lažje nadaljevali z opravljanjem svoje dejavnosti.”

Ob tem pa še Občina Trbovlje in Območna obrtno – podjetniška zbornica Trbovlje prijazno apelirata na vse ostale najemodajalce poslovnih prostorov v Trbovljah, da v kolikor imajo to možnost, razmislijo o podobnih ukrepih in svojim najemnikom odpišejo oziroma znižajo najemnino za čas, ko svojih dejavnosti zaradi epidemije ne morejo opravljati.

Print Friendly, PDF & Email