Doma Aktualno Ogenj zajel hišo 8-članske družine iz Radeč

Ogenj zajel hišo 8-članske družine iz Radeč

»Ogenj nam je uničil celo zgornje nadstropje, kjer so tri spalnice, wc in kopalnica. Vse ostalo je bolj kot ne razmočeno od vode uporabljene pri gašenju. Midva z ženo tako lahko že spiva v hiši, saj sta spalnica in kuhinja v redu in hiša dovolj prezračena, otroci pa so pri tašči. Ne vodiva jih k hiši, ker jih ne želiva žalostiti in s tem obremenjevati. Razložila sva jim, da bo hiša kmalu ok in se bomo vrnili »na stare tire« in potem se bodo igrali tako kot prej,« nam po telefonu, še vedno pod vtisi požara, razlaga oče Stanko Bogner.

V torek 5. maja zjutraj se je družini Bogner, ki šteje dva odrasla in šest otrok iz Loga pri Vrhovem pripetila velika tragedija, ko jim je srdit požar praktično uničil zgornji del stanovanjske hiše in čez noč so ostali brez strehe nad glavo.

Radečani so zopet stopili skupaj in pomagali

Radečani so že večkrat pokazali, da znajo stopiti skupaj ter si pomagati, kadar je to potrebno. Na pomoč so nemudoma prišli gasilci, sosedje, znanci kot tudi vsi, ki so sicer vedno pripravljeni pomagati. V nesreči so pokazali, da znajo stopiti skupaj ter da družina vsekakor ni ostala sama.

»Res bi se rad vsem skupaj še enkrat zahvalil za vse, ki nam s polno paro pomagajo pri renovaciji hiše,« pravi Stanko Bogner.

Kako pa je s šolo pri otrocih?

Gospod Stanko pravi, da nemoteno delajo za šolo, saj jim ognjeni zublji niso »vzeli« vsega, tako niso ostali brez računalnikov in zvezkov, ki jih otroci za šolo tudi najbolj potrebujejo.

Kaj še potrebujejo in kako lahko pomagamo?

»Saj sploh še ne vem kaj vse, če kaj, bomo rabili. Sploh kar se pohištva tiče. To bomo videli šele v roku enega tedna, ko bo sanacija in renovacija mimo. Takrat bo jasno koliko pohištva se bo dalo rešiti,« je, kljub nesreči, skromen Stanko.

Svojo solidarnost in pomoč pri obnovi doma 8-članske družine Bogner lahko vseeno pokažete s prispevkom na transakcijski račun RKS – OZ Laško – Radeče št. SI56 0510 0801 5481 580, sklic SI00 7040 0040 s pripisom »za družino Bogner«.

Vsi donatorji humanitarne pomoči so oproščeni plačila bančne provizije. Pomagate lahko tudi s SMS-donacijami. Pošljite SMS na 1919: z vpisano ključno besedo KRAMBERGER boste prispevali 1 evro, z vpisano ključno besedo KRAMBERGER5 pa 5 evrov.

Print Friendly, PDF & Email