Doma Aktualno Oktobra preko mladinskega centra na Norveško

Oktobra preko mladinskega centra na Norveško

Slika Roka Šifrerja s prijatelji na Cipru.

Neenakost med spoloma je tema, ki se jo bodo lotili udeleženci »Free like a bird« usposabljanja na Norveškem. Med 18. in 26. oktobrom se bodo o tej pereči tematiki pogovarjali mladi iz Bolgarije, Italije, Latvije, Norveške, Portugalske, Romunije, Srbija, Slovenije, Španije in Turčije. Če želite zraven tudi vi, je zdaj čas za prijave!

Stroške potovanja in nastanitve krije Erasmus+, pogoji pa so tekoče znanje angleškega jezika in starost nad 18 let. Pričakujejo tudi visoko mero razumevanja in tolerance, saj bo govora o težkih in kontroverznih vprašanjih. Z udeležbo na projektu naj bi udeleženci pridobili praktične kompetence, ki jih je mogoče prenesti tudi na ostale ranljive skupine.

“Sam sem si na ta način močno razširil obzorja, razbil precej predsodkov, pridobil ogromno življenjskih izkušenj, predvsem pa spoznal ljudi, prijatelje, ki jih ne gre pozabiti do konca življenja” je za naš portal povzel svojo Erasmus+ dogodivščino na Cipru Rok Šifrer sicer bivši prostovoljec v Mladinskem centru Zagorje.

“V vsem tem času smo bili dobro založeni s sredstvi za prehrano, zavarovanjem, stroški transporta, lokalno mediteransko kulinariko in prijaznimi prebivalci ter vsemi znamenitostmi in posebnosti, ki jih premore ta otoška dežela” še doda na koncu.

Prijavite se lahko na international@mczos.si. Prijave zbirajo do ponedeljka, 19.8., do 8. ure zjutraj.

Print Friendly, PDF & Email