Doma Aktualno Okužba zaposlenega tudi v trboveljski bolnišnici

Okužba zaposlenega tudi v trboveljski bolnišnici

Prihajajo informacije iz vseh koncev – o okuženih namreč. Tokrat je prišla vest o okužbi v Splošni bolnišnici Trbovlje, kjer naj bi bil okužen nekdo izmed osebja.

Ni razloga za preplah

V bolnišnici so informacijo potrdili in pojasnili, da gre za osebo zaposleno v internistični ambulanti. Okuženi ni iz Zasavja, še pojasnjuje direktorica Romana Martinčič.

Zdravstvenik je že od doma obvestil delodajalca o slabem počutju in šel na odvzem brisa, ki je pokazal, da je okužen s koronavirusom. V nedeljo so v Trbovljah testirali vso zdravstveno osebje, ki je bilo vsaj v neposredni bližini in vsi brisi so bili negativni. Kljub temu pa so na 14 dnevno samoizolacijo poslali najbližje sodelavce – zdravnico in še eno medicinsko sestro, ki se zaenkrat počutita zelo dobro. Konec tedna bodo brise delavcem pobrali še enkrat, v primeru da bi bil prvič kakšen bris lažno negativen.

“Vse je pod nadzorom” sporoča Martinčičeva in dodaja, da ni razloga za preplah. Okužbe so in bodo, ukrepati je treba po pravilih in smiselno. “Poleg tega ni pravila. Zbolimo lahko kjerkoli.” V bolnišnici se držijo predpisanih pravil in preventivno vsi zaposleni uporabljajo maske in vso zaščitno opremo.

Direktorica, ki ima telefonske stike z obolelimi in zbira izkušnje, občanom polaga na znanje: “Starejši ljudje naj ne hodijo nikamor. Ostanejo naj doma, sicer bo resnično postalo grozno.”

V Hrastniku 2 novi okužbi

Print Friendly, PDF & Email