Doma Aktualno Opozorilo gobarjem

Opozorilo gobarjem

Hrastniški policisti so bili včeraj ob 13.30 obveščeni, da sosed doma razgraja v svojem stanovanju in glasno posluša glasbo. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

Trboveljski policisti so popoldan intervenirali v sporu med 35-letno občanko in 54-letnim občanom. Po vseh zbranih obvestilih bodo ustrezno ukrepali.

Pešci, bodite vidni!

Zagorski policisti pa pešcem svetujejo naj v mraku in ponoči nosijo vidna oblačila, odsevna telesa ali svetilke (uporabijo lahko tudi ekran mobilnega telefona, ki ga ima običajno vsak pri sebi) in tako poskrbijo za svojo varnost. Kljub prečkanju vozišča na označenih prehodih za pešce ti nimajo absolutne prednosti, zato morajo biti previdni in stopati na vozišče le takrat, ko je to varno in vozniki z vozili ustavijo. Pri hoji ob
vozišču, kjer ni urejenih pločnikov, pa naj to počnejo vidno in skrajno previdno.

Komandir Policijske postaje Zagorje Damjan Gajšek opozarja tudi na previdnost pri hoji v naravi in gobarjenju. Avta, če je mogoče, ne parkirajte na samotnih mestih. Naj bo zaklenjen, v njem pa ne puščajte vrednejših predmetov. Pred odhodom v naravo se pripravite, da se ne izgubite, oglejte si posebnosti, ki jih lahko opišete v primeru, če se izgubite. Pozorni bodite na dolžino dneva, da vas v gozdu ne prehiti tema. Pri sebi vedno imejte mobilni telefon s polno baterijo, da lahko pokličete na pomoč.

 

Print Friendly, PDF & Email