Doma Aktualno Pa naj bo brezplačna solata ali dostava iz lekarne – Zasavci smo...

Pa naj bo brezplačna solata ali dostava iz lekarne – Zasavci smo res srčni!

Vsaka kriza pokaže koliko prečudovitih Zasavcev imamo. Neverjetno, kakšno število ljudi se je odzvalo na naš poziv prostovoljcem. Pa koliko jih ponuja pomoč preko družabnih omrežij. 

Damjana je svojo vrtnarijo zaradi epidemije zaprla, brezplačno pa pred njo postavila solato.

Branka je svojo pomoč inovativno ponudila. Ne le prevoz, tudi za kakšno delo poprime.

Zagorski srednješolci so zbrali razkužila in maske – vse kar sicer uporabljajo pri učenju – in tudi te predali v Zdravstveni dom Zagorje.

Sebastjan je skoordiniral kolege motoriste, ki so pripravljeni po vsem Zasavju peljati nujne potrebščine.

Urška je poiskala vse “službene” maske in jih predala tam, kjer jih potrebujejo najbolj.

Zagorski srednješolci so zbrali razkužila in maske – vse kar sicer uporabljajo pri učenju – in tudi te predali v Zdravstveni dom Zagorje.

Odzvala sta se kar dva lokalna podjetnika, ki ne nudita le prevoz, temveč sta pripravljena nakup pomoči potrebnim tudi plačati.

Pa potem Elza, Alen, Nataša, Simona, Maruša, Barbara, Urška, Dunja, Sebastjan, Rok, Zali, Milena, Irena, Petra, Denis, Bojan, Romana, Stive, Tomaž, Barbara, Branka, Marko, Simon – vsi ti bi radi pomagali. Tistim, ki najbolj potrebujejo …in vsak dan je takšnih več. Pravzaprav toliko, da je v tem trenutku, ko so se Civilne zaščite, občine, enote Rdečega križa in ostali organizirali več prostovoljcev kot potreb na terenu. Naj le tako ostane …

Print Friendly, PDF & Email