Doma Aktualno Pametna luč mnogo več kot le nadzor nad parkiranjem

Pametna luč mnogo več kot le nadzor nad parkiranjem

Napravo so že postavili, v prihodnjem tednu pa bodo v Zagorju tudi skupaj s Telekomom predstavili delovanje »smart light«, s katero naj bi uredili težave s parkirišči pri Zdravstvenem domu Zagorje.

Še vedno bo parkiranje brezplačno, poudarja župan Matjaž Švagan. Gre za najemno razmerje z družbo Telekom, ki bo delovanje omenjene naprave bolj podrobno predstavila v prihodnjem tednu.

Časovno omejeno parkiranje

Parkiranje bo časovno omejeno in namenjeno obiskovalcem zdravstvenega doma. Z uro in listkom bodo obiskovalci označili svoj prihod, nadzor bo vršila redarska služba. Obeta se nov občinski odlok, ki bo koristnikom zdravstvenih storitev omogočal, da parkirajo tudi dalj časa, če je to potrebno. Ostale pa bodo sankcionirali, če bodo omenjeno parkirišče uporabljali izkoriščali.

Trenutno je naprava na poskusnem obratovanju in poleg nadzora nad parkiriščem bo omogočala tudi oceno dela občine in še marsikaj, navržejo na občini in dodajo še, da so zraven postavili, na željo občanov, še dve hitri polnilnici za električna vozila.

Print Friendly, PDF & Email