Doma Aktualno Partizan bo po mnogih letih “oživel”!

Partizan bo po mnogih letih “oživel”!

Že pred štirimi leti smo pisali o propadanju nekoč slavnega Partizana. V prvih mesecih leta 2015 je Občina Zagorje, ki je do takrat tam skladiščila svoje novoletne okraske le-te preselila in prekinila pogodbo z Športno unijo, lastnico objekta. Tudi Srednja šola Zagorje, ki je svoj čas uporabljala del objekta, je s sodelovanjem takrat zaključila.

In vse odtlej Partizan sameva. Občina Zagorje je po besedah župana Matjaža Švagana želela telovadnico obnoviti v zameno, da bi jim priznali solastništvo, ali celo odkupiti objekt, a takratno vodstvo Športne unije to ni zanimalo.

 

Prve aktivnosti že v kratkem

Danes pa se je stanje obrnilo. Kot kaže bo v objektu spet vrvež in stavna pa se bo postopno obnavljala, nam je danes zaupal Andrej Grošelj iz Športne unije Slovenije, obenem pa predsednik Športnega društva Izlake, ki je z letošnjim letom postalo upravljalec objekta.

Prav te dni potekajo sestanki, na katerih bodo določili aktivnosti, ki se bodo v Partizanu odvijale. Idej je dovolj, realizacija pa tudi tik pred začetkom, navdušeno pove Grošelj, ki je več let vztrajal, da objekta ne bi rušili in da se najdejo rešitve, ki bi ga ohranile v dobri kondiciji.

Športna unija Slovenije ima interes, da bi objekt, vsaj postopno, obnovili. Izključeni tudi niso pogovori o deljenem solastništvu ali odkupih, še izvemo. Vse podrobnosti bodo znane že v prihodnjem tednu, vsekakor pa boste več izvedeli na našem portalu.

Nekoč veličasten, sedaj propada na očeh vsem

Print Friendly, PDF & Email