Doma Aktualno Peljal vzvratno in trčil v pešca

Peljal vzvratno in trčil v pešca

Policisti so na območju Zasavja od petka 21. 2. 2020 do danes do 6. ure poleg rednih nalog obravnavali še:

V soboto okoli 11.30 so bili obveščeni, da so potapljači na brežini reke v Trbovljah našli neeksplodirano ubojno sredstvo, o čem smo že poročali. Policisti so kraj zavarovali do prihoda delavcev Uprave RS za zaščito in reševanje, ki so granato iz obdobja II. svetovne vojne zavarovali. Pri pregledu neposredne okolice sta bila najdena še dva topovska izstrelka. Vse najdene predmete so delavci ustrezno zavarovali in odpeljali s kraja v ustrezno skladiščenje in kasnejše uničenje.

Policisti so v Zagorju ob Savi pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil zaradi njegovega psihofizičnega stanja odrejen hitri test na droge in druge psihoaktivne snovi, ki je bil pozitiven, zato mu je bil odrejen tudi strokovni pregled. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Po prejeti analizi strokovnega pregleda sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Dvema osebama so prav tako v soboto policisti zasegli neznano rastlinsko snov, ki je bila zaradi suma, da gre za prepovedano drogo, zasežena in poslana v analizo. Po prejeti analizi sledi zoper kršitelja odločba o prekršku.

Na območju Hrastnika so policisti vozniku motornega kolesa zasegli motorno kolo, katerega je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je vozil pod vplivom alkohola, motorno kolo je bilo neregistrirano, z njim je po vrh vsega trčil tudi v ograjo. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba zaradi nevarne vožnje.

Najdena denarnica!

Na prireditvenem prostoru “Pustovanje 2020” v Trbovljah je bila najdena modra ženska denarnica. Morebitno lastnico pozivamo, da se zglasi na PP Zagorje ob Savi, kjer lahko denarnico prevzame.

V nedeljo so trboveljski policisti posredovali v primeru nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja, zoper osumljenca pa bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Poleg družinskega nasilja pa so v nedeljo policisti obravnavali še dve poškodovanji vozila na parkirišču na območju Zagorja ob Savi. V obeh primerih je bilo na vozilih poškodovano vzvratno ogledalo. O zadevi bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
Obravnavana je bila tudi prometna nesreča z udeležbo divjadi na območju Hrastnika. Udeležencu je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

V ponedeljek v dopoldanskih urah so bili policisti obveščeni o kaznivem dejanju zatajitve na območju Hrastnika. Z navedenim dejanjem je oškodovanka oškodovana za okoli 90 evrov. Obveščeno bo pristojno državno tožilstvo.

Večaj se je nekaj pred 14. uro na Izlakah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri vožnji vzvratno trčil v pešca. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Print Friendly, PDF & Email