Doma Aktualno Perspektivni zasavski kitarist med ‘Mladimi upi’

Perspektivni zasavski kitarist med ‘Mladimi upi’

Stojan Kuhar, mladi trboveljski virtuoz na klasični kitari, je finalist razpisa ‘Mladi upi’.

Razpis Zavarovalnice Triglav je namenjen mladim talentom s področij športa, umetnosti, znanosti ter mladim parašportnikom.

Cilji perspektivnega kitarista so jasni: v letošnjem šolskem letu bi se rad udeležil več državnih ter mednarodnih tekmovanj, nato želi nadaljevati na glasbeni akademiji. V prihodnjih letih bi Stojan rad postal vrhunski koncertni kitarist in pedagog kitare.

Za novo kitaro ter izobraževanja

Stojan Kuhar

Za vse to bo potrebnega veliko truda in volje, trenutno pa bi mladi glasbenik za nemoten razvoj nujno potreboval tudi novo kitaro, saj sedanja ne bo mogla zadostiti zahtevam akademskega izobraževanja.

Ker biva v dijaškem domu, se redno udeležuje domačih in mednarodnih tekmovanj ter se ves čas dodatno izobražuje, družina za novo kitaro enostavno nima denarja in ravno tu bi finančna podpora Zavoda Vse bo v redu Zavarovalnice Triglav prišla še kako prav.

Poleg tega bi denarna sredstva mlademu kitaristu, ki obiskuje Srednjo glasbeno šolo v Celju, omogočila obisk seminarjev pri priznanih profesorjih, kjer bi si nabral dovolj znanja ter izkušenj za razvoj v vrhunskega kitarista.

Odmevni dosežki s tekmovanj

O Stojanovi nadarjenosti pričajo tudi številni odmevni dosežki s tekmovanj: leta 2015 je prejel drugo nagrado na mednarodnem tekmovanju v klasični kitari Enrico Mercatali v Gorici, istega leta je osvojil tudi prvo nagrado in zlato priznanje na mednarodnem tekmovanju Dnevi kitare Krško in uspeh ponovil tudi leto zatem, letos se lahko pohvali s prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju Svirel med brenkali v svoji kategoriji, kjer so nastopali tudi starejši kolegice in kolegi.

Print Friendly, PDF & Email