Doma Šport Pet medalj Trboveljčanom na Pokalu Konjiškega konja

Pet medalj Trboveljčanom na Pokalu Konjiškega konja

Karate klub Seki Sv. Jernej je 27. januarja organiziral mednarodni karate turnir “Pokal Konjiškega konja”.

Nastopilo je 611 tekmovalcev iz 94 karate klubov. Barve našega kluba so zastopali Cristina Korpar Žveglič, Žana Dolenc Čučnik, Simona Češarek, Lara Salkič, Laura Božjak, Tilen Grivec, Ervin Salkič, Ajdin Mujkanovič in Luka Perc. Vodila sta jih trenerja Patricija Bukovinski in Edin Salkič.

V katah so nastopili Simona Češarek, Laura Božjak in Tilen Grivec. Kljub temu, da so vsi opravili po tri nastope to ni zadostovalo za uvrstitev na zmagovalni oder. Še najbližje je bila Simona, ki je osvojila nehvaležno peto mesto. Prav tako peto mesto je z dvema zmagama in dvema porazoma v športnih borbah osvojila Lara Salkič. Svojega dne tokrat ni imel Žana Dolenc Čučnik, ki je svoj nastop zaključila v prvem krogu.

Trije do brona, Ajdinu dvakrat srebro

Trem tekmovalcem si je uspelo priboriti bronaste medalje, in sicer Cristini Korpar Žveglič pri deklicah do 40 kilogramov, Tilnu Grivcu pri dečkih do 45 kilogramov in Luki Percu pri članih do 67 kilogramov. Tokratno prvo ime Trboveljčanov je bil Ajdin Mujkanovič, kateremu je kljub zgolj osemnajstim letom uspelo pri članih osvojiti dve srebrni medalji, in sicer nad 84 kilogramov in absolutni kategoriji.

Naslednji vikend čaka Trboveljčane eden izmed vrhuncev spomladanskega dela sezone, in sicer nastop Urše in Barbare Haberl ter Domna Zidarja na Evropskem prvenstvu za kadete, mladince in mlajše člane v ruskem Sočiju.

REZULTATI:

ŠPORTNE BORBE:
Deklice do 40 kg:
3. mesto: Cristina KORPAR ŽVEGLIČ
Dečki do 45 kg:
3. mesto: Tilen GRIVEC
Člani do 67 kg:
3. mesto: Luka PERC
Člani do 84 kg:
2. mesto: Ajdin MUJKANOVIČ
Člani absolutna kategorija:
2. mesto: Ajdin MUJKANOVIČ

tajnik kluba Jernej Simerl

Print Friendly, PDF & Email