Doma Aktualno Peter za Rudija, Simona za Ivana in Željko za Soniboja. Kaj pa...

Peter za Rudija, Simona za Ivana in Željko za Soniboja. Kaj pa vi?

Volivci smo na nedeljskih volitvah podali svoje glasove. V Zasavju so se stranke razvrstile precej drugače kot drugje v Sloveniji, smo pa podrobno pogledali vse volilne okraje in volišča – kje je kdo dobil največ glasov.

Vseh veljavnih glasovnic v Hrastniku, Trbovljah in Zagorju 18.426

V Hrastniku 3.950, Trbovljah 7.030 ter Zagorju 7.446.

Hrastnik je najbolj podprl stranko SD in njenega predstavnika Soniboja Knežaka z 20,03 odstotno podporo. Največ volivcev ga je podprlo na volišču večnamenskega objekta v Podkraju, tam je zanj glasovalo 86 volilcev od 216. Najmanj glasov so mu namenili na volišču v PGD Marno ter v prostorih družine Mejač, Šavna Peč, kjer sta zanj glasovala le po dva volivca.

Stranka Desus in njen kandidat Ivan Hršak se je v Hrastniku uvrstil na šesto mesto z 9,34 odstotki prejetih glasov. Največ podpore so mu namenili na volišču športne dvorane Dolanka, kjer je prejel 16,24 odstotkov od vseh upravičenih volivcev na tem volišču. Nič glasov pa ni prejel na volišču Planinskega doma na Kalu in krajevni skupnosti Kovk.

Zagorjani so največ podpore namenili Listi Marjana Šarca s 1438 glasovi kar je 19,31 odstotkov ter njegovega kandidata Rudija Medveda poslali v parlament. Največ glasov je prejel v Domu kulture Kisovec. 120 volivcev se je odločilo zanj. V Hiši Hribar Zorana na Izlakah ga je podprlo največ odstotkov volivcev, kar 49,38, ki so upravičeni glasovati na tem volišču. Najslabše pa je prepričal na volišču Zupanc Frančiške, Borovak pri Podkumu, kjer je zbral le 9 glasov.

Print Friendly, PDF & Email