Doma Aktualno Pijan nadlegoval goste, vpil na njih in jih grabil

Pijan nadlegoval goste, vpil na njih in jih grabil

Fotografija je simbolična.

Minuli petek je Trboveljčanka policistom naznanila poslovno goljufijo. Plačala je za protivlomna vrata, delavci ji do obljubljenega roka niso prišli izdelati vrat, kupnina pa ji niso vrnili.

Občana sta se sprla zaradi parkiranja, pri čemer je eden fizično obračunaval in občana lahko telesno poškodoval. Policisti še zbirajo obvestila.

Voznica mopeda pod vplivom psihoaktivnih substanc

V popoldanskem času sta policista pri redni kontroli ustavila voznico mopeda, ki je odklonila strokovni pregled, s katerim se ugotavlja vožnja pod vplivom psihoaktivnih substanc. Poleg tega je bil moped tehnično neizpraven. Podan bo obdolžilni predlog, za nepravilnosti na vozilu pa izdan plačilni nalog.

V soboto zjutraj so policisti intervenirali na javnem kraju, ker naj bi prišlo do spora med mlajšimi občani. Policisti si na kraju kršiteljem izdali plačilni nalog, prav tako pa je eden izmed njih posedoval snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga. V primeru pozitivne analize bo izveden ustrezen prekrškovni postopek.

Zgodila se je prometna nesreča z materialno škodo, kjer med udeležencema po trčenju ni prišlo do ustrezne izmenjave osebnih podatkov. Policisti še zbirajo obvestila in bodo zoper
povzročitelja izvedli ustrezen prekrškovni postopek.

V popoldanskem času so trboveljski policisti intervenirali na javni prireditvi, kjer je občan v pijanem stanju nadlegoval goste ter na njih vpil in jih grabil. Kljub ukazom policistov se ni umiril, zaradi česar je bilo osebi odrejeno pridržanje. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

Ukradel motorno žago

Zagorske policiste je oškodovanec v petek obvestil o tatvini motorne žage. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je neznani storilec iz odklenjene ute odtujil motorno žago znamke Husqarna starejše izdelave. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 200 evrov, po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

V soboto so bili policisti obveščeni, da pred gostinskim lokalom Zagorjan nadleguje mimoidoče. Policisti še zbirajo obvestila.

V večernem času so policisti pri kontroli prometa imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki je prekoračil hitrost, v postopku pa je bilo ugotovljeno, da kaže očitne znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti – rezultat 0.69 mg/l. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.
Vozniku je bil zaradi prekrška izdan plačilni nalog, prav tako bo podan obdolžilni predloga na Okrajno sodišče v Trbovljah.

Vlomil v gostinski lokal

V nedeljo so policisti obravnavali vlom v gostinski lokal na območju Zagorja, kjer je neznani storilec iz lokala odtujil menjalni denar. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Obveščeni so bili tudi o tatvini iz kleti na območju Zagorja, kjer je neznani storilec odtujil ozimnico in z dejanjem oškodovanca oškodoval za približno 50 evrov.

Zagorski policisti so obravnavali kršitev javnega reda in miru v večstanovanjskem
objektu. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili kršitev zoper varstvo javnega reda in miru ter bo kršitelju izdan plačilni nalog.

Hrastniški policisti so v nedeljo, ob 1.53 obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik z osebnim zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom trčil v ograjo. V nesreči je nastalo za okoli 800 evrov materialne škode. Voznik pa je vozil pod vplivom alkohola.

Print Friendly, PDF & Email