Doma Aktualno Pijan, nesramen in predrzen, tudi ob prihodu policistov

Pijan, nesramen in predrzen, tudi ob prihodu policistov

V dopoldanskem času v petek je bila patrulja PP Zagorje ob Savi obveščena o kršitvi ZJRM, katera se je pripetila prejšnjo noč. V zvezi kršitve 6/1 ZJRM-1 je bila pridobljena izjava na Zapisnik o izjavi kršitelja. Sledi hitri postopek – odločba.

V dopoldanskem času so bili policisti obveščeni o kršitvi ZJRM v Kisovcu, kjer se je občan nesramno in vsiljivo vedel do strank. Policisti so na kraju kršitelju izdali plačilni nalog.

V dopoldanskem času se je na policijsko postajo zglasila občanka in povedala, da je na bankomatu NLB pri tržnici v Zagorju dvignila 50 evrov, katere je pozabila v reži bankomata. Neznani storilec pa je denar vzel in odšel s kraja. Policisti v zvezi tega zbiramo obvestila, ter bomo v nadaljevanju zoper osumljenca kaznivega dejanja podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

V popoldanskem času se je na postajo zglasila občanka in prinesla kuverto, v kateri je bil darilni bon ter denar. Omenjeno je našla v okolici ZD Zagorje ob Savi. V nadaljevanju je bila kuverta z denarjem vrnjena lastnici.

Policisti so bili ponovno obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Kisovcu. Pri tem so policisti ob prihodu na kraju zoper kršitelja odredili pridržanje po ZP 109/II ZP-1, ker se je ta v pijanem stanju drzno, nesramno in žaljivo, vedel do občanov, ter s kršitvijo kljub ukazom policistov, ni prenehal. Izdan mu je bil tudi plačilni nalog.

V popoldanskem času so bili policisti obveščeni o tatvini denarnice z dokumenti. V zvezi tatvine so policisti sprejeli Zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe ter nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

V popoldanskem času so bili policisti v Zagorju napoteni na intervencijo, zaradi glasne glasbe. Policisti so kršitelju izrekli ustrezen ukrep za kršitev 2. odstavka 8. člena ZJRM-1.

V soboto dopoldan je potekala regijska gasilska vaja v Zagorju, na Ruardiju. Preko RCO obveščen dežurni PP Trbovlje, pri vaji so sodelovala vsa prostovoljna gasilska društva občine Zagorje in helikopter slovenske vojske, kot tudi policisti PP Zagorje ob Savi.

Prav tako v soboto zjutraj času so bili policisti napoteni v trgovino od koder je klicala poslovodkinja in povedala, da je bila, s strani varnostnika, neznana ženska zalotena pri tatvini artiklov. Vodja trgovine je podala predlog za pregon kaznivega dejanja, sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

V popoldanskem času so bili policisti obveščeni o kršitvi JRM. Z zbiranjem obvestil in nato ob ugotovitvi kršitelja, bo zoper njega izveden ustrezen ukrep.

V nočnem času je do patrulje pristopil občan in naznanil spor v družini. Policisti z zbranimi obvestili elementov KD ali prekrška niso zaznali, bodo pa v zvezi težav v družini o tem obvestili pristojni CSD.

Patrulje PP Zagorje ob Savi so imele v postopku tri voznike, ki so vozili vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Voznikom je bila na kraju prepovedana nadaljnja vožnja, prav tako so jim bila odvzeta vozniška dovoljenja. Zoper enega kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, dva pa sta prejela plačilni nalog.

V nočnem času je bila patrulja PP Zagorje ob Savi napotena na intervencijo, kjer naj bi bili sosedje zelo glasni, kričijo in razgrajajo. Policisti so na kraju zaznali kršitev, ter v skladu z zakonom izrekli ustrezen ukrep.

Včeraj popoldan so bili policisti obveščeni o kamenju na  G2/108, na relaciji Zagorje – Litija. Policisti so večjo skalo odstranila z vozišča, tako da promet ni bil več oviran.

V petek zvečer so bili policisti v Hrastniku obveščeni o tatvini mobilnega telefona. Z navedenim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika za 100 evrov.

V soboto ob 16.30 uri so policisti občanu zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila poslana v analizo.

Print Friendly, PDF & Email