Doma Kronika Pijan v napačno smer po avtocesti

Pijan v napačno smer po avtocesti

Policisti so na območju Zasavja v preteklem vikendu zraven ostalih nalog obravnavali še:

V petek dopoldan so v Trbovljah policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom, kjer je neznani voznik tovornega avtomobila trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Voznik je bil izsleden, izdan mu je bil plačilni nalog.

V petek dopoldan so policisti v Trbovljah obravnavali prometno nesrečo II. kategorije, ki se je pripetila zaradi izsiljevanja prednosti voznice osebnega avtomobila. Slednja je v križišču odvzela prednost vozniku osebnega vozila. Sama je v nesreči utrpela lahke telesne poškodbe. Izdan ji je bil plačilni nalog.

V petek popoldan so policisti v Trbovljah posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kršitelju so izdali plačilni nalog.

V soboto dopoldan so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Povzročitelja so policisti izsledili in mu izdali plačilni nalog.

V soboto popoldan so policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen kolesar. V postopku je odklonil preizkus alkoholiziranosti, izdan mu je bil plačiln nalog. Prav tako je na kraju odklonil zdravniško pomoč.

V soboto popoldan so policisti posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru. kršiteljici so policisti odvzeli prostost in odredili pridržanje, saj se kljub opozorilom ni umirila in prenehala s kršitvijo.

V soboto ponoči so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru (glasna glasba). Kršitelja so policisti opozorili.

Policisti so bili v nedeljo zvečer obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru (glasna glasba). Kršitelja so policisti opozorili.

Policisti so pri kontroli prometa ustavili voznika kolesa z motorjem, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo kolo z motorjem zaseženo, zoper voznika pa podan obdolžini predlog na pristojno sodišče.

Kaznivo dejanje nevarne vožnje: V soboto, 30. 6. 2018 okoli 22.15 je bila PU Ljubljana obveščena o vožnji v nasprotno smer v predoru Trojane. V postopku obravnave so policisti ugotovili, da je 36-letni voznik, drž. R Slovenije, z osebnim vozilom Peugeot, vozil pravilno po avtocesti od Ljubljane v smeri Celja, nato pa v
predoru Trojane zapeljal na odstavno nišo in z vozilom obrnil ter vozil v napačno smer. Ko je zapeljal iz predora, je z vozilom ponovno obrnil in se ustavil za kolono vozil, ki je stala zaradi zaprtja predora, katerega je upravljalec zaprl ravno zaradi njegove vožnje. Nadalje je bilo v postopku ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,76 mg/l). O dogodku je bila obveščena dežurna državna tožilka, ki je dala usmeritve, da se omenjena vožnja obravnava kot nevarna vožnja v cestnem prometu. Policisti so vozniku zasegli vozniško dovoljenje in nadaljujejo z zbiranjem obvestil, zoper kršitelja bodo podali kazensko ovadbo.

Policisti so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar je bil izločen iz prometa, izdan mu je bil plačilni nalog in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Policisti so intervenirali v Kisovcu, zaradi nedostojnega vedenja občana v gostinskem lokalu. Zoper kršitelja so policisti ukrepali v skladu z Zakonom o varstvu javnega reda in miru.

Policisti so intervenirali v Hrastniku zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru (hrup). S strain policistov je bila ugotovljena kršitev 8. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru. Kršiteljici izdan plačilni nalog.

Policisti so na območju Hrastnika obravnavali tudi prometno nesrečo I. kategorije z udeležbo divjadi. Napisan odstop od ogleda prometne nesreče.

Print Friendly, PDF & Email