Doma Aktualno Pijani, nasilni in žaljivi – zasavska policija ta vikend pridržala dva občana

Pijani, nasilni in žaljivi – zasavska policija ta vikend pridržala dva občana

Fotografija je simbolična.

Pri kontroli prometa so v petek zjutraj trboveljski policisti ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljena. Odklonil je odrejen strokovni pregled, zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, zato so mu zasegli vozilo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Prav tako so pri postopku vozniku in 62-letnemu sopotniku zasegli snov, za katero se sumijo, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi, bo zoper njiju izveden prekrškovni postopek.

Policisti so obravnavali tatvino kolesa iz stopnišča stanovanjskega bloka v Trbovljah; gre za gorsko kolo znake KTM, črno oranžne barve.

Še isti dan, nekaj po 13. uri so policisti prejeli prijavo o tatvini še enega kolesa, in sicer je neznanec izpred knjižnice v Trbovljah odtujil otroško gorsko kolo znamke Schwin, črne barve.

V policijskem postopku se je znašel občan, ki je pri sebi imel snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga in bo zoper kršitelja uveden prekrškovni postopek.

Občan pod vplivom alkohola se je v petek popoldan obnašal nedostojno in nasilno in, ker tudi ob prihodu policistov ni prenehal s kršitvijo, so ga policisti pridržali in mu izrekli globo.

V Hrastniku so v petek dopoldan policisti posredovali v gostinskem lokalu, kjer se je gost nedostojno vedel do osebja in jih zmerjal. Policisti so na kraju kršitelju izdali plačilni nalog.

Popoldan pa so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Voznica je z vozilom trčila v parkirano vozilo in s kraja odpeljala. V nesreči je nastalo za okoli 400 evrov materialne škode. Voznici so policisti izdali plačilni nalog.

V petek zvečer so policisti občanu zasegli snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi bo izveden prekrškovni postopek.

V soboto so trboveljski policisti posegli v prepir, kjer sta se kršitelj in kršiteljica nedostojno in žaljivo vedla do občanke, izrekli so jima globo.

Iz poslovnih prostorov je v nedeljo neznanec odtujil žensko torbico in lastnico oškodoval za 200 evrov.

Popoldan so policisti obravnavali prometno nesrečo v Trbovljah. Ugotovljeno je bilo, da je 18-letni voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo. Pri tem je nastala le materialna  škoda. Vozniku, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, je bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Zvečer so policisti intervenirali v Trbovljah zaradi kršitve javnega reda in miru dveh občanov. Ker 21-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, kljub ukazom policistov, s kršitvijo ni prenehal, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Obema kršiteljema pa je bila izrečena globa.

Zagorski policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s samoudeležbo. Po vseh zbranih obvestilih so policisti zadevo zabeležili z uradnim zaznamkom.

V soboto so zagorski policisti so obravnavali vlom v avtobus, od koder je storilec odtujil denar. Policisti so osumljenca izsledili. Zoper njega bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

V Zagorju so našli denarnico z dokumenti državljana Kanade.

Policisti so prejeli anonimno prijavo glasne glasbe. Ugotovili so, da gre za javno prireditev, katere organizator si je pridobil vsa potrebna dovoljenja. Kršitev ni bila ugotovljena.

Policisti so obravnavali prometno nesrečo II. kategorije, v kateri sta dve osebi utrpeli lahke telesne poškodbe. Voznik osebnega vozila je na prehodu za pešce trčil v žensko z otrokom. Povzročitelju je izdan plačilni nalog.

Občan je z vozilom zbil srno. Policisti so od ogleda prometne nesreče odstopili in udeležencu izdali obvestila o odstopu. Pred tem pa so bili preverjeni pogoji za udeležbo voznika in vozila v cestnem prometu. Za poškodovano žival je poskrbel lovec.

Print Friendly, PDF & Email