Doma Aktualno Planinski dom na Kumu išče novega oskrbnika

Planinski dom na Kumu išče novega oskrbnika

Po slabem letu in pol, odkar ima Nina Koščak v oskrbi Planinski dom na zasavskem Triglavu, je Planinsko društvo Kum Trbovlje objavilo razpis za najem, saj se je oskrbnica v odhajanju odločila, da se poda drugim izzivom naproti.

Na razpis, ki je bil preteklo soboto objavljen na uradni spletni strani Planinske zveze Slovenije, se lahko prijavijo pravne in fizične osebe, ki izpolnjujejo in sprejemajo pogoje, ki so zainteresiranim opredeljeni tukaj.

Koga iščejo? Srčnega, delavnega in z ekipo za seboj

Predsednica PD Kum Trbovlje Marjeta Bricl je povedala, da pričakujejo od bodočega najemnika, da ima v sebi ljubezen do hribov in da bo srčno opravljal zaupano delo, četudi razmere niso vedno najbolj naklonjene. “Pošteno povedano je biti najemnik planinske koče kar nehvaležno delo, saj mora biti človek skorajda cele dni na delovnem mestu in si le en dan v tednu nekoliko nabere novih moči – tedaj ko je planinski dom (na Kumu ob ponedeljkih) zaprt. Pomembno je, da je tudi organizacijsko podkovan, da zna razporediti delo in imeti dovolj zalog hrane in pijače, saj se ob lepih, sončnih dnevih pogosto zgodi, da se usujejo množice, tudi do tisoč ljudi dnevno.”

Pred zdajšnjo najemnico Koščakovo je vse do svoje upokojitve z domom upravljal Roman Ledinek, ki je bil med pohodniki priljubljen, nezanemarljivo pa je, kot pravi Briclova, da je imel podporo svojega širšega sorodstva – pri dobro obiskani planinski postojanski je to ključnega pomena. Vsak si namreč želi biti postrežen razmeroma hitro in kvalitetno.

Na pragu pomladi nov oskrbnik na Kumu

Pisne ponudbe skupaj z zahtevanimi prilogami Planinsko društvo Kum Trbovlje pričakuje na naslov sedeža društva do vključno 7. februarja, ponudniki pa bodo o izidu obveščeni najkasneje do 29. februarja 2020.

 

 

Print Friendly, PDF & Email