Doma Šport Do petih medalj na državnem prvenstvu

Do petih medalj na državnem prvenstvu

Od četrtka pa do nedelje je v pokritem tivolskem bazenu v Ljubljani potekalo zimsko državno prvenstvo v plavanju za kadete, mladince in člane, ki se ga je od 27 klubov s 450 plavalci udeležilo tudi 5 plavalcev trboveljskega kluba.

Barve domačega kluba so zastopali Tilen in Žiga Šintler, Tim Dolanc ter Nika Todorovič in Daša Krajnc. Dvanajstkrat so se uspeli uvrstiti v finale, po zaslugi odličnih nastopov so domov vrnili s petimi medaljami.

Dvanajst uvrstitev v finale in pet medalj

Žiga Šintler je kot mlajši letnik pri mladincih osvojil prvo mesto na 400 m mešano, drugo na 200 m prsno ter tretje na 50 m prosto, 50 m prsno in 100 m prsno in se kar 6 x uvrstil v absolutni finale, torej tudi med člane.

Njegov brat Tilen je bil zaradi izpitov na fakulteti primoran izpustiti svoje udarne discipline in je tako v njegovem edinem nastopu v absolutnem finalu na 50 m prsno osvojil 8. mesto.

V štirih dneh tekmovanj sta v finalu plavali tudi Daša Krajnc in Nika Todorovič, a bili za medalje malce prekratki. Daša si je priborila nehvaležno 4. mesto na 200 m prsno, peto na 100 m prsno ter osmo na 200 m delfin. Nika pa je dvakrat nastopila v finalu: na 200 m hrbtno, kjer je bila šesta ter na 100 m hrbtno, kjer je osvojila sedmo mesto.

S solidnimi nastopi in zelo popravljenimi osebnimi rekordi izkazal Tim Dolanc, a ga je na poti k boljšim uvrstitvam ustavila njegova mladost, saj je mlajši letnik v svoji kategoriji.

Presegli pričakovanja, kljub temu, da imajo konkurenti več treningov

Z odplavanimi osebnimi rekordi in osvojenimi medaljami, s povprečno sedmimi treningi, z absolutno premajhno kilometrino, so naši plavalci presegli vsa pričakovanja. Poleg tega so bili zaradi sanacije bazena primorani voziti se v Velenje in obremenjevati klub, ki zadnja leta bije bitko za preživetje. Ne moledujejo tja v en dan za bazen v Cementarni, saj imajo vsi njihovi konkurenti vsaj 8-10 treningov, z vsaj 1x večjo kilometrino.

Naslednji vikend pa se prvenstva nadaljujejo z nastopi mlajših dečkov in deklic v Celju, kjer imamo v Taju Zupančiču, Lovru Konciliji, Janu Lahu Škrbecu, Marku Milarju in Brini Rozina solidne plavalce, ki so sposobni presenetiti.

trener Darko Raušl

Print Friendly, PDF & Email