Doma Aktualno Plaz družino odrezal od ceste

Plaz družino odrezal od ceste

Ob preteklem obilnem deževju je v KS Mlinše-Kolovrat odneslo šest metrov ceste. Družina Drnovšek je ostala brez prometne povezave. Odzvali so se na Občini Zagorje in naslednji dan poslali ekipo, ki je pregledala teren.

Kot smo uspeli izvedeti po telefonu so ugotovili, da je plaz bolj površinski in ne bo potrebnih dodatnih analiz. S sanacijo so že pričeli in cesto bodo v roku tedna dni sanirali s tirnicami na stroške občine, saj spada med občinske ceste in zagotovili prehodnost, voznost ceste.

Matjaž Drnovšek, lastnik hiše, ki jo je plaz odrezal od glavne ceste, pravi, da sta že v torek zvečer z ženo opazila, da je s cesto nekaj narobe. Takoj so avtomobil prestavili nekaj sto metrov nižje, pred plaz. “Žena je z dojenčkom prespala pri sosedih” še poroča.  Makadamska cesta, ki vodi do njunega doma, je imela že večkrat luknje, te so vsakič znova pokrili. Tokrat bo sanacija obširnejša. Do takrat pa lahko družina, kot nam pojasni Drnovšek, pride do hiše peš čez travnik. Veseli so vsaj, da je s hišo vse kot mora biti.

Od predsednika KS Mlinše-Kolovrat smo izvedeli, da naj bi plaz sanirali tudi s pomočjo založbe oziroma jeklene odbojne ograje in porabili so že 30 tirnic. Dokončni stroški sanacije niso znani, jih bo pa pokrila Občina Zagorje. “Drugače je cela krajevna skupnost plazovita zaradi hudournikov”, še dodaja Roman Smrkolj.

Print Friendly, PDF & Email