Doma Aktualno Pod snegom našli mlake krvi, krvav povodec …

Pod snegom našli mlake krvi, krvav povodec …

Zverinski zločin, o katerem smo poročali med vikendom se je zgodil enkrat v prejšnjem tednu, je včeraj pretresel Zasavje. Nekdo je dalj časa mučil psa oziroma naj bi šlo za psičko Pino, na koncu pa ji celo dvakrat prerezal vrat. POZOR: Fotografije so zelo nazorne!

Trboveljske policiste so v soboto nekaj po 19. uri obvestili o najdbi mrtvega psa v okolici kraja Retje nad Trbovljami. Policisti so opravili ogled kraja, psa pa je prevzela pristojna veterinarska služba, ki bo opravila še dodatne preiskave.

Temeljito preiskali območje in našli vrsto dokazov

Kljub sneženju pa so okoli trupla psa našli kup dokazov. Temeljito so prečesali okolico.  Po neuradnih informacijah smo izvedeli, da so bile mlake krvi, sledovi vlečenja živali, mučenja. Lastnik se je po naših neuradnih informacijah sam javil na policijo, pes naj bi Trboveljčanu prejšnji teden ušel. A občani so drugačnega mnenja in se eden za drugim javljajo, da bi obelodanili srhljivo dejanje.

Na družabnih omrežji so se pojavile govorice, da naj bi psa pokončal kar lastnik sam, o tem naj bi pričalo oziroma se “pohvalilo” celo njegovo 16-letno dekle v enem izmed trboveljskih lokalov. Oglasili so se tudi iz Društva Srce za bulle, kjer vsako takšno dejanje ostro obsojajo in pozivajo k razjasnitvi zločina.

Policisti so v tem trenutku še redkobesedni. Zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja mučenja živali in, ko bodo okoliščine dovolj jasne, bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

GROZLJIVO: V gozdu naletela na srhljiv prizor

Print Friendly, PDF & Email