Doma Aktualno Podrli bodo drevesa in uničili zelenico! Lažni preplah na Kešetovem

Podrli bodo drevesa in uničili zelenico! Lažni preplah na Kešetovem

Idejna zasnova parkirišča Kešetovo iz leta 2017.

Prebivalci Kešetovega so se včeraj popoldne v strahu, zaradi obvestila komunalnega podjetja, da bodo obrezovali drevje in govoric, da naj bi drevesa kar požagali, zelenico skupaj s klopmi in igrali pa odstranili, obrnili na nas.

Drevesa bodo le obrezali, uredili pa parkirišče in cesto

Na občini so se takoj odzvali in pomirili občane, da temu ni tako. Občina je v tem primeru le lastnik ceste na Kešetovem in dela osrednjega parkirišča. Res pa je, da se projektira prenova ceste ob bloku K4 in ureditev brežine ob tej poti z namenom, da se uredijo parkirna mesta, pojasni županja Jasna Gabrič in še doda, da na mestu, kjer bodo urejali območje ni nobenih dreves, ki bi jih bilo potrebno odstraniti. Preureditev naj bi izvedli enkrat v prihodnjih letih.

Bojazen prebivalcev, da bi odstranili kar 14 dreves, je torej odveč. Komunala Trbovlje se je danes res lotila obrezovanja dreves in to na predlog stanovalcev oziroma krajevne skupnosti. Takole pojasnijo na komunali: “Ogled so opravili arboristi, koordinatorka krajevne skupnosti in predstavnik komunale. Odločili so se za odstranitev ene breze, ki ni imela optimalnih pogojev za rast, štiri breze bodo obrezali ter na dveh smrekah, kjer je obstajala možnost poškodbe vozil, dvignili krošnje.”

FOTO: Urejena parkirišča na Kešetovem

Print Friendly, PDF & Email