Doma Aktualno Poglejte, kje vse boste parkiranje plačevali!

Poglejte, kje vse boste parkiranje plačevali!

Bodo Trboveljčani po novem parkirnino plačevali tudi vzdolž Ulice 1. junija in pred pošto? Občina je pripravila predlog, po katerem naj bi se, poleg območja pri bolnišnici, vse od Dežmana do krožišča uvedlo plačljivo parkiranje.

Od Dežmana do rondoja bi 40 parkirišč tako postavili v mordo cono, invalidna parkirišča bodo ostala brezplačna. Tudi pred pošto velja enako, le da je tam navadnih parkirnih mest 20, eden pa je namenjen invalidom. S tem bi na Občini radi sprostili parkirna mesta, ki jih sedaj, po njihovi oceni, v večini zasedajo uslužbenci, ki delajo v bližini in okoliški stanovalci.

Naslednji teden bodo občinski svetniki odločali o tem, ali bodo parkirišča od bivše trgovine Dežman do krožnega križišča postala plačljiva. Plačati bo potrebno tudi parkirišča pred pošto.

Predvidena ocena investicije je 20.000 evrov, s tem bi postavili tri solarne parkomate, ustrezno prometno signalizacijo in talne označbe. Dva parkomata bosta stala na Ulici 1. junija, eden na območju pošte. Parkomati bodo izdali potrdilo o brezplačnem parkiranju za 30 minut, nato bo potrebno plačati uro, ki stane pol evra. Po tem času, pa bo vsakih 12 minut potrebno doplačati 10 centov. Parkomat denarja ne vrača.

Parkirnino bo potrebno plačevati od ponedeljka do petka med 7. in 16. uro. Sobote, nedelje, državnih praznikih in termini, za katere bo izdana posebna odločba Občine Trbovlje bodo brezplačni.

Print Friendly, PDF & Email