Doma Aktualno Pogumna “naključna” gasilca sta danes rešila življenje!

Pogumna “naključna” gasilca sta danes rešila življenje!

Zagorjana sta danes dokazala, da sta človeka z veliko začetnico.

Benjamin Kolander

Zagorska gasilca Gregor Sekili in Benjamin Kolander sta se danes okoli 16. ure peljala po Novem Logu v Hrastniku. Čisto slučajno, saj vozita dostavno vozilo DPD-ja. Nenadoma pa je Gregor opazil moškega, ki visi iz prvega nadstropja večstanovanjske stavbe, zaustavil kombi in oba sta nemudoma skočila iz vozila in odhitela do njega. Nista razmišljala, nista spraševala, ampak sta ukrepala.

Moškega, ki se je obesil na vrv za obešanje perila, sta nezavestnega snela z vrvi. Gregor, ki ima vedno pri sebi gasilsko zvezo, je takoj poklical regijski center in prosil za pomoč reševalcev in policije. Do prihoda reševalcev sta oskrbela možakarja, ki ga je nato prevzela ekipa Nujne medicinske pomoči.

“Dober je občutek, ko rešiš življenje”

Gregor Sekili

Je povedal Sekili, ki še poudarja, da občutka, ko pomagaš sočloveku skoraj ni moč opisati. Je pa kar poklicna deformacija, pravi, da vidiš težave že na daleč. In to je danes rešilo življenje.

Po drugi strani pa še pove, da sta mimoidočim vozilom mahala na pomoč, a se ni nihče ustavil. Kljub temu, da je bil njun kombi praktično na sredi cestišča.

Hrastničan je, zaradi hitre reakcije dveh pogumnih zagorskih gasilcev preživel, so ga pa, kot poroča ReCo Trbovlje, nato odpeljali v psihiatrično ustanovo v Ljubljano.

Print Friendly, PDF & Email