Doma Aktualno “Pohvalno je, da nekdo misli tudi na starejše.”

“Pohvalno je, da nekdo misli tudi na starejše.”

Stane Matjašič in Tone Pušnik

Prednovoletna srečanja starostnikov so že stalnica tudi v Zasavju. Konec prejšnjega tedna so se srečali v Hrastniku v Športni dvorani na Logu in obiskovalci navdušenja niso skrivali.

Slavi in Aleksander Jerič

Slavi in Aleksander Jerič se redno udeležujeta srečanj: ”Vse pohvale organizatorjem. Zelo lepo pripravijo in z veseljem prideva, saj se srečanja že vnaprej veseliva. Tukaj srečava številne prijatelje in znance.”

“Ne pridem ravno vsako leto, ko pa se to le zgodi, sem zelo zadovoljen. Lepo se je družiti. S sodelavci iz kemične rad obujam spomine. Pohvalno je, da nekdo misli tudi na starejše,” pravi Tone Pušnik.

“Lepo se počutim na teh srečanjih. Tretjič sem že tu in potem že veste, koliko sem star, “ se smeji Stane Matijašič.

Franjo Krsnik

V bližini sta sedela tudi Franjo Krsnik, dolgoletni predsednik DU Hrastnik, bil je tudi občinski svetnik, ki mu smisel za humor ni tuj in njegova življenjska sopotnica Berta. ”Zdaj sem pa res pravi upokojenec. 18 let sem bil predsednik DU Hrastnik, to pa pomeni, da sem končno polnoleten”, se pošali. “Zdaj doma delam zgago. Sicer pa se sprehajam, grem med ljudi, saj je živa beseda zdravilo proti pozabljivosti. Nisem pristaš sedenja pred televizijo, da o raznih nadaljevankah ne govorim”.

Prireditev to začeli najmlajši. Na odru se je predstavil pevski zborček iz PŠ Dol pri Hrastniku, kasneje pa so zaplesale prikupne balerine GŠ Hrastnik.

Predsednica RKS OZ Hrastnik Belinda Ladiha je Hrastničane pozdravila in ob tej priložnosti Domu starejših v dar namenila elektronski pikado, ki so se ga stanovalci zelo razveselili. Poleg sproščenega druženja so izkoristili priložnost tudi za kratko predavanje o uporabi defibrilatorja.

1545 starostnikov v Hrastniku

V Hrastniku je 1545 starostnikov, torej tistih nad 70 let, nam je zaupala sekretarka RKS OZ Hrastnik Marinka Volaj.

Marinka Volaj

”Za današnje srečanje smo pripravili kratek kulturni program in pogostitev. Aktivni pa smo vse leto. Tokrat se konec leta družimo že 26-tič.” Pravi Volajeva, ki želi tudi tiste, ki niso člani kakšnih društev vključiti v družabno dogajanje. “Tu se vsaj enkrat letno srečajo nekdanji sodelavci in prijatelji, ki se iz različnih razlogov ne srečujejo več tako pogosto.”

Print Friendly, PDF & Email