today-is-a-good-day
11.1 C
Trbovlje
četrtek, 28. marca 2024
ZON.siAktualnoPokušina slastnih zagorskih rib

Pokušina slastnih zagorskih rib

'Pomembno je, kako je spečena.' pravi mojster pečenja rib in predsednik Ribiške družine Zagorje Stanislav Poznič, s katero v soboto pripravljajo velik dogodek na zagorski tržnici.

Že skoraj 40 let aktivno deluje zagorska ribiška družina, ki v svojem 'bajerju' goji postrvi in belice. Pred leti so organizirali vsakoletne piknike pri Pasjeku in peklo, veselilo in jedlo se je cel dan, se spominja Poznič. Nato so s pikniki prenehali in nekaj let ni bilo ničesar. Sedaj pa so se znova odločili domačinom približati delo in trud lokalnih ribičev in pripravili so brezplačno pokušino rib v Zagorju.

Kje in Kdaj? Tržnica Zagorje, sobota, 13. 12. 2014 od 15. do 18. ure!

Pripravili bodo pokušino lastnih rib, kjer bodo pekli predvsem postrvi in belice, njihovi pobrateni prijatelji iz Hrvaške pa bodo pripravili tudi ribjo juho.

 

Zunaj hrustljava in znotraj sočna

Skrivnost je v litoželezni posodi, v kateri se riba peče v olju – ravno prav dolgo, na ravno pravi temperaturi – nam izda predsednik ribičev. 'Ribe pripravljamo na čisto klasičen način. Posolimo jih tik pred zdajci, v sol pa vmešamo še malo popra in česnovega prahu' in riba je zunaj hrustljava, znotraj pa sočna.

Dogodek so omogočili člani ribiške družine z nekaj pomoči donatorjev. Želijo predstaviti ribištvo širši publiki, poleg domače ribiške družine pa se bodo predstavili tudi pobrateni ribiči iz Laškega in še dveh hrvaških društev.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Regijsko srečanje mladih raziskovalcev v Zasavju

Pod okriljem Gibanje znanost mladini se je v ponedeljek na GESŠ Trbovlje odvijalo 9. regijsko srečanje mladih raziskovalcev Zasavja 2024. Po uvodnem nagovoru so...