Doma 1+1=2 Poletje je čas za izboljšave v vrtcih

Poletje je čas za izboljšave v vrtcih

Poletje je čas, ko se v šolah in vrtcih zgodijo tudi razna vzdrževalna dela – čeprav je letos časa, ko ni bilo otrok, povsod bilo dovolj. Pa poglejmo, kaj bo novega in lepšega v zasavskih vrtcih.

V trboveljski enoti Pikapolonica, kjer že potekajo gradbena dela, bodo nekdanje stanovanje spremenili v igralnico za najmlajše in tako pridobili še kako potreben prostor. Občina Trbovlje je za spremembo namembnosti stanovanja v dodatno igralnico v Vrtcu Trbovlje, enoti Pikapolonica, namenila dobrih 80 tisoč evrov. V najbolj dotrajani enoti Ciciban bodo po besedah ravnateljice Daše Bokal zamenjali talne obloge v dveh igralnicah in poslikali nekatere asfaltne površine s talnimi igrami.

Malčki iz enote Mojca bodo v jeseni stopali po prenovljenih poti do vhoda v vrtec, obnovili bodo tudi stopnice.

Več gradbenih posegov bo še v Barbari, kjer bodo eno umivalnico prilagodili najmlajšim z dozidavo kadi, na zunanjih površinah pa bodo poskrbeli za zaščito pred soncem in dežjem ter poslikali del asfaltnih površin s talnimi igrami.

Kot poroča Bokalova, bodo vsa dela, razen v Pikapolonici uspeli izvesti z lastnimi sredstvi.

V Hrastniku so del planiranih investicij za poletje opravili že maja. Obnovili so igrala na enoti Lučka, v poletnem času pa bodo na enotah Dolinca in Sonček namestili tudi nova igrala – prejšnja so namreč zaradi dotrajanosti in neustreznosti standardom morali odstraniti, pojasni ravnateljica Maja Petan Majcen, ki je skupaj z vrtčevsko ekipo poleg 40.000 evrov s strani Občine, uspela zbrati še dodatna 2 tisočaka, ki bosta namenjena lepšemu bivanju najmlajših hrastničanov.

Poleg igral, bodo poleti na enoti Lučka prenovili celotno vodovodno napeljavo.

Intenzivnih del so se in se še bodo lotili tudi v Zagorju, kjer bodo sanirali streho in teraso ter termično izolirali prezračevalne kanale v enoti Kekec. Enota Center bo dobila nova okna, notranja vrata pa bodo prebarvali. Prebelili, zamenjali armature v igralnicah in sanitarijah ter namestili zaščite za radiatorje bodo v enoti Ciciban. Večje investicije, kot pravi Darja Rakovič, v višini 37.000 evrov bo financirala ustanoviteljica, torej občina. Manjša dela v vrednosti približno 2.500 evrov pa bo vrtec plačal iz lastnih sredstev in kolikor bo možno, še doda ravnateljica, bodo dela opravili hišniki.

Print Friendly, PDF & Email