Doma Aktualno Policisti ujeli nepridiprava, ki je “pospravljal” zagorske kleti

Policisti ujeli nepridiprava, ki je “pospravljal” zagorske kleti

Policijska kronika minulega vikenda:

PP Trbovlje:

Petek, 11. 9. 2020

– Tekom popoldneva so policisti intervenirali v Trbovljah, kjer so se v stanovanju sprli družinski člani. Zaradi kršitve javnega reda in miru je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

– V večernem času so policisti intervenirali v gostinskem lokalu, kjer je občan kršil javni red in mir. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

– Policisti so prav tako v večernem času obravnavali prometno nesrečo v Bevškem, kjer je zaradi vožnje preblizu desnega roba prišlo do trčenja vozila v ograjo ob vozišču. Pri tem je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila vozil pod vplivom alkohola (0.83 mg/L). Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno krajno sodišče.

Sobota, 12. 9. 2020

– policisti so v Kisovcu obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, pri čemer so odstopili od nadaljnjega ogleda in udeležencem izdali obvestilo o odstopu.

Nedelja, 13. 9. 2020

– Na Sveti planini so policisti obravnavali poškodovanje objekta. Neznani storilec razbil več stekel na oknih. S tem je nastala materialna škoda okoli 200 evrov, po vseh zbranih obvestilih bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

– Na parkirnem prostoru v Trbovljah je neznani voznik zaradi nepravilnega premika trčil v parkirano vozilo prijavitelja. Neznanec je povzročil materialno škodo v višini 700 evrov.

– V popoldanskem času so policisti v Trbovljah intervenirali zaradi kršitve javnega reda in miru, pri čemer je občan žalil žensko in ji vpričo policistov grozil s pretepom. Ker kršitelj kljub zakonitemu ukazu, da naj preneha s kršitvijo, le tega ni upošteval in še naprej nadaljeval s kršitvijo, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje na podlagi 109/II člena Zakona o prekrških. Prav tako je bil kršitelju zaradi kršitve javnega reda izdan plačilni nalog.

 

PP Zagorje ob Savi:

Petek, 11. 9. 2020

Policisti  Policijske  postaje  Zagorje ob Savi, so pri preiskavah kaznivih dejanj vlomov v kleti,  pri  katerih so bile izvršene tatvine orodja in drugih predmetov na območju Zagorja  ob Savi, 9. 9. 2020 identificirali osumljenca storitve navedenih kaznivih dejanj ter mu na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost. Na podlagi izdane odredbe Okrožnega sodišča v Ljubljani,  je  bila opravljena hišna preiskava, pri kateri so bili najdeni posamezni odtujeni predmeti. Na podlagi vseh zbranih obvestil so 11. 9. 2020 privedli osumljenca na Okrožno sodišče v Ljubljani, kjer je preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Ljubljani, zoper njega odredila pripor.

 

Sobota. 12. 9. 2020

–  Kisovec v nočnem času – policisti so intervenirali v zasebnem prostoru, kjer je kršiteljica kršila  določila ZJRM-1 s poslušanjem glasne glasbe. Policisti so po vseh zbranih obvestilih kršiteljici izdali plačilni nalog.

 

Nedelja, 13. 9. 2020

–  v dopoldanskem času, se je na Policijsko postajo Zagorje ob Savi zglasil občan in naznanil sum kaznivega dejanja grožnje. Policisti so zbrali prva obvestila o sumu kaznivega dejanja in nadaljnjo preiskavo le tega odstopili na krajevno pristojno policijsko postajo

Print Friendly, PDF & Email