Doma Aktualno Policisti ujeli nepridiprava, ki je ukradel mobitel

Policisti ujeli nepridiprava, ki je ukradel mobitel

V petek, okoli 20.30 so imeli policisti v Trbovljah v postopku voznika osebnega vozila, ki je odklonil strokovni pregled na prepovedane droge. Vozniku je bilo na podlagi določil 113.a člena ZP začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

Policisti so na Izlakah obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo,  dve osebi sta utrpeli lahke telesne poškodbe, nastalo pa je za okoli 3000 evrov materialne škode. Po vseh zbranih obvestilih zoper kršiteljico sledi ustrezen ukrep.

Občan je policistom naznanil prometno nesrečo I. kategorije s pobegom, ki se je, 30. 5. 2019, zgodila na zasebnem parkirišču podjetja na območju Ljubljane. O zadevi bo napisan ustrezen Uradni zaznamek.

Policisti so obravnavali kaznivo dejanje Zatajitve. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v reži bankomata na območju Kisovca našel bankovec za 20 evrov, ki si  ga je nato protipravno  prilastil. Po zbranih vseh obvestilih bo zoper storilca kaznivega dejanja podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

V večernem času je na območju mesta Zagorje ob Savi prišlo do kaznivega dejanja nasilništva, pri čemer je ena oseba utrpela lahke telesne poškodbe. Po zbranih obvestilih bo zoper storilca podana kazenska ovadba.

Policisti so nudili pomoč policistom PP Celje pri iskanju pogrešane osebe. Oseba je bila naknadno izsledena.

V soboto, okoli 20.15 se je v Zagorju ob Savi na glavni cesti pripetila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili, dve osebi sta utrpeli hude telesne poškodbe, ena pa lahke. Z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 18-letni voznik osebnega vozila vozil po glavni cesti od Litije proti Zagorju, pri km oznaki 11300, kjer vozišče poteka iz levega v desni ovinek, pa je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal desno preko betonskega robnika na travnati usek, trčil v cestni količek, nato pa zapeljal nazaj na nasprotno smerno vozišče in trčil v 57-letno voznico osebnega vozila, ki je pravilno pripeljala po svojem smernem vozišču. Povzročitelj in voznica sta se huje poškodovala, potnik v vozilu udeleženke pa je utrpel lahke telesne poškodbe. Preizkus alkoholiziranosti pri udeležencih je bil negativen. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

V nedeljo je bilo obravnavano kaznivo dejanje tatvine mobilnega telefona. Policisti so osumljenca izsledili, prav tako je bil najden mobilni aparat. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba.

Print Friendly, PDF & Email