Doma Aktualno Pomanjkanje zdravstvenega osebja tudi v trboveljski bolnišnici

Pomanjkanje zdravstvenega osebja tudi v trboveljski bolnišnici

Stanje zdravstvenega osebja v Sloveniji že lep čas ni najbolj rožnato. Preverili smo kakšno je stanje v Splošni bolnišnici Trbovlje.

Kot nam je zaupala direktorica Splošne bolnišnice Trbovlje (SBT) Romana Martinčič, se tudi njihova bolnišnica sooča s pomanjkanjem kadra. Zaradi odhodov medicinskih sester, katere skušajo nadomeščati z novimi in pomanjkanjem zdravnikov ima SBT trenutno odprtih 16 razpisov za prosta delovna mesta.

Največji manjko kadrov je na področju pediatrije, internistke in delno na področju anestezije, poroča direktorica, zato si pomagajo z zunanjimi sodelavci.

Iščejo boljše delovne pogoje in dobre odnose med zaposlenimi

Direktorica pojasnjuje, da je »pomanjkanje zdravniškega kadra posledica kadrovske politike na področju specializacij iz preteklosti«. Trboveljska bolnišnica je namreč spadala pod ljubljansko regijo, zaradi tega so bili prikrajšani pri pridobitvi specializantov. Večino specializacije je dobil UKC v Ljubljani. SBT pa si je morala določene specializacijo financirati kar sama.

Razlog za odhod kadra na področju zdravstvene nege direktorica vidi v želji zdravstvenega osebja po delovnih mestih, ki ne zahtevajo pogostih dežurstev, nočnega dela, prazničnega dela in podobno. Prav tako je k odhodom doprinesla svoje nekompatibilnost med zaposlenimi.

Print Friendly, PDF & Email