Doma Šport Pomembna zmaga za Zagorje

Pomembna zmaga za Zagorje

RK Zelene doline Žalec : RK Zagorje 18:29 (7:12)
Sodnika: Mitja Knez, Mitja Smolko

Žalec: Amon, Stepišnik, Klakočer 4, Hohnjec, Krebs 4, Grebovšek, Herodež, Leskovec 5, Kompan 2, Kokotec 1, Kolar, Strnad 2.

Trener: Aleš Filipčič

Zagorje: Zubak, Privšek 2, Baruca 4, Rebolj 8, Skrinjar 1, Perič A. (11 obramb), Hren 6, Prašnikar L., Vrbnjak, Guna 4, Ljepoja 4, Prašnikar T., Perič I.

Trener: Bojan Voglar

Sedemmetrovke: Žalec (3/0), Zagorje (2/2),

Izključitve: Žalec (4 minute), Zagorje (6 minut)

Zagorjanke so odšle v Žalec po dve točki in jih brez večjih težav tudi dobile. Pred tekmo je bilo kar nekaj zdravstvenih težav v taboru Zagorja, vendar so igralke stisnile zobe in pomembna zmaga je tako odšla v Zagorje.

Čeprav so domače povedle v 4. minuti 2:1, je bilo vse ostalo v rokah gostujočih igralk. Velika borbenost v obrambi je nakazovala, da so Zagorjanke odločene, da zmagajo. V 11. minuti so gostje vodile s 3:6 in ob koncu polčasa je bila razlika pet zadetkov v korist Zasavk.

Tudi drugi polčas so gostje začele z mislijo, da si čim prej zagotovijo dovolj veliko prednost pred zaključkom tekme. V 33. minuti je Baruca povečala vodstvo na 7 zadetkov 7:14. Razlika se je za nekaj časa ustalila na plus 6 do 8 zadetkov. Prvič je bila razlika 8 zadetkov prednosti z golom Reboljeve v 47 minuti na 14:22. Ko je Nikita Privšek v 53 minuti zadela za vodstvo 15:26, so bile možnosti domačih za preobrat končane. Končnih 18:29 pa je z golom v zadnji minuti zaključila Ljepoja.

Print Friendly, PDF & Email