Doma Aktualno Zasavske lekarne: Sprememba delovnega časa in tudi način izdaje zdravil!

Zasavske lekarne: Sprememba delovnega časa in tudi način izdaje zdravil!

Zasavske lekarne in Lekarniška zbornica Slovenije obveščajo:

OBVESTILO O SPREMEMBI DELOVNEGA ČASA IN NAČINA IZDAJE!

Zasavske lekarne obveščajo, da bodo zaradi epidemije nalezljive bolezni SARS-COV-2 in preprečevanja širjenja

do preklica zaprli podružnično lekarno Dol pri Hrastniku, Izlake in Center-Trbovlje. 

Odprte so: Lekarna Hrastnik, Lekarna Trbovlje in Lekarna Zagorje, ki bodo delovale po urniku. Izdaja v lekarnah poteka preko izdajnih okenc. 

Dežurno službo izvaja Lekarna Trbovlje.

DODANO 13.3.2020 ob 12:15: »Zasavske lekarne obveščamo, da bomo zaradi razglasitve epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2  in preprečevanja širjenja nalezljive bolezni od 14. 3. 2020 do preklica zaprli Podružnično lekarno Dol pri Hrastniku, Podružnično lekarno Izlake in Lekarno Center – Trbovlje.

Odprte bodo: Lekarna Hrastnik, Lekarna Trbovlje in Lekarna Zagorje, ki bodo delovale po urniku, v času dežurstva pa bo poslovala Lekarna Trbovlje.

»Zaradi povečane pojavnosti okužb dihal in trenutnega epidemiološkega stanja v Evropi in svetu, vljudno naprošamo, da v primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) in drugih bolezni ostanete doma. Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.

Oseba, ki bo zdravila prevzela za obolelega, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo bolnik prejema. Tako bodo farmacevtski strokovni delavci lažje svetovali glede ustrezne uporabe zdravil.

Obiskovalce lekarn naprošamo, da pred vstopom v lekarno razmislijo o svojem zdravstvenem stanju. V lekarnah se namreč v zaprtem prostoru srečujejo zdravi posamezniki, kronični bolniki in akutno bolni, zato je zavedanje o varnosti pred vstopom v lekarno še kako pomembno.

»Vse obiskovalce lekarn vljudno prosimo, da si ob vstopu v lekarno razkužijo roke, v lekarni pa držijo razdaljo vsaj 1 meter do najbližje osebe. S takšnimi ukrepi bomo vsi skupaj pripomogli k preprečevanju širjenja okužb dihal in drugih bolezni.

Farmacevtski strokovni delavci v lekarnah zagotavljamo neprekinjeno preskrbo z zdravili, kar je v dani situaciji ključno in zelo pomembno. »Prosimo za razumevanje in potrpežljivost, ko se lahko ob čiščenju, prezračevanju in razkuževanju prostorov lekarna zaradi varnosti in zaščite obiskovalcev in zaposlenih začasno zapre.

Print Friendly, PDF & Email