Doma Aktualno Pomembno za skoraj 7000 Zasavcev: Oddajte pravočasno!

Pomembno za skoraj 7000 Zasavcev: Oddajte pravočasno!

Zavezanci, ki med letom niso uveljavljali olajšave za vzdrževane družinske člane in tisti, ki želijo medletno uveljavljeno olajšavo spremeniti, morajo obrazec, ki nosi naziv Vloga za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine, vložiti najpozneje do prihodnje srede, 5. februarja.

Kako je bilo v Zasavju z odločbami za leto 2018?

Kot so sporočili s FURS-a so s strani zavezancev območja Finančnega urada Hrastnik (obsega upravne enote Zagorje ob Savi, Trbovlje in Hrastnik) prejeli 5500 vlog za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane za leto 2018, le četrtina pa jih je bila vloženih elektronsko.

“Vseh zavezancev, ki so imeli za leto 2018 priznano olajšavo za vzdrževane družinske člane je bilo 6600, kar je bilo tudi upoštevano v informativnem izračunu dohodnine, ker pa je vseh prejemnikov dohodninskih odločb bilo blizu 33 tisoč, bi lahko sklepali (a ne nujno točno), da je izračun, v katerem ni vključene olajšave za vzdrževane družinske člane dobrih 26 tisoč, “ še pravijo iz Službe za odnose z javnostmi pri republiški finančni upravi.

Lahko oddate kar preko mobilnika!

Vlogo lahko tudi letos oddate preko mobilne aplikacije e-Davki ali preko spletnega sistema e-Davki. “Prednosti poslovanja po omenjeni poti ni malo, časovno in vsebinsko predstavlja prihranek časa že predizpolnjena vloga z lanskimi podatki, pa tudi vračilo dohodnine na zavezančev bančni račun je 13 dni prej izvedeno kot če bi vlogo vložili papirnato”, pravijo na FURS-u, kateri tako prispele vloge obdelavo enostavneje in hitreje, ob tem pa poudarjajo, da digitalno potrdijo NI pogoj za tovrstno oddajo.

Nekatere privabi nagradna igra

Če zavezanec želi sodelovati v nagradni igri, se mu za oddan obrazec (ne glede na to, ali preko spletnega sistema ali mobilne aplikacije) dodeli srečka. Nagrade so privlačne: električni skiro, električno kolo in 25.000 evrov nagrade.

Za “klasike” po pošti ali osebno

Omenjen obrazec je dostopen na vseh finančnih uradih in izpostavah, zavezanci pa jih imajo možnost natisniti preko FURS-ove spletne strani ter jih oddati po pošti ali osebno na pristojni finančni urad ali izpostavo.

SORODNI ČLANKI:

NEVERJETNO: Otroka v olajšavo pa še 10.000 evrov od države na račun

Print Friendly, PDF & Email