Doma Aktualno Popoldne spet razkuževanje Zagorja, jutri Kisovec in Izlake

Popoldne spet razkuževanje Zagorja, jutri Kisovec in Izlake

Danes popoldne bodo v Zagorju ob Savi nadaljevali z razkuževanjem javnih površin, ki so ga opravili v delu mesta že v soboto, jutri pa bodo javne površine razkuževali v Kisovcu in na Izlakah, je povedal Sandi Grčar, poveljnik Civilne zaščite Zagorje.

Ljudje so zelo disciplinirani in jih na ulicah ni, zaradi česa je Grčar zelo zadovoljen. »Ljudje so iz dneva v dan bolj disciplinirani in kaže, da se zavedajo resnosti situacije. Jasno jim je, da bodo za svoje zdravje in zdravje drugih naredili največ, če bodo ostali doma.«

Razmere obvladljive

Po njegovem mnenju so razmere obvladljive. V zagorski občini je s korona virusom uradno okužena ena oseba, potrditev so dobili v soboto pozno popoldne, po podatkih danes do 10. ure je to tudi edina oseba.

Županov kabinet je pripravil 5000 vloženk z vsemi nujnimi informacijami o zdravstvenih ukrepih in s kontakti ključnih ustanov in za pomoč v stiski, ki jih bodo poštarji vsem gospodinjstvom začeli razdeljevati jutri. »Ponosen sem na naše občanke in občane. Večina jih je doma in so odgovorni ter disciplinirani. Se pa žal še najdejo posamezniki, ki razmer ne jemljejo resno,« je zaskrbljen župan Zagorja Matjaž Švagan, ki si nikakor ne želi podobnih razmer, kot so pri naših sosedih Italijanih in v Španiji. »Če ne bomo vsi zares disciplinirani, imamo mi jutri lahko tako situacijo.«

Zaščitno opremo imajo še vedno samo tisti, ki so pri opravljanju svojega dela najbolj ogroženi, poleg zdravstvenega osebja tudi gasilci in drugi, brez katerih življenje ne more teči nemoteno. Proizvodnja zaščitnih mask, ki jih šivajo na pobudo konzorcija podjetij in občine Zagorje, dostopne pa bodo tistim, ki jih nujno potrebujejo, pa je že stekla, je pojasnil župan Švagan.

Dodatnih prostovoljcev v občini zaenkrat ne potrebujejo. Rdečemu križu pomaga 40 prostovoljcev, ki predvsem skrbijo za razvoz hrane tistim občanom, ki si je sami ne morejo zagotoviti.

Print Friendly, PDF & Email