Doma Šport Poročilo tekme 5. krog – liga za prvaka 1.A DRL – ženske

Poročilo tekme 5. krog – liga za prvaka 1.A DRL – ženske

RK Zagorje : RK Krim Mercator 18:29 (11:1)
Sodnika: David Leskovec, Aleš Vidic

Zagorje: Zubak (0 obramb), Privšek 3, Baruca, Rebolj 4, Skrinjar 4, Perič A. (9 obramb), Hren 7, Vrbnjak 3, Ljepoja 2, Lunder(1 obramba), Cilenšek, Perič I. Trener: Bojan Voglar

Krim Mercator: Benko 9, Zrimšek, Mavsar, Abina 1, Beganović 3, Stanko 6, Marinček (1obramba), Omoregie 3, Zulić, Koren 4, Barič, Stefanišin (10 obramb), Gregorc, Amon 1, Perederiy 1. Trener: Uroš Bregar

Sedemmetrovke: Zagorje (2/2), Krim (2/2)

Izključitve: Zagorje (0 minut), Krim (10 minut)

Diskvalifikacija: Omoregie (Krim Mercator) 3×2 minuti

Obe ekipi sta šli v tekmo z mislijo, da jo je potrebno odigrati. V obeh ekipah je bilo tudi opaziti, da igralke komaj čakajo, da se dolgo prvenstvo konča. Zagorjanke so si že pred tekmo zagotovile drugo mesto, Krimovke pa nov naslov državnih prvakinj.

Kljub vodstvu Ljubljančank z 0:1 z golom bivše igralke Anete Benko(skupaj 9 golov) so v prvem polčasu več želje in volje pokazale Zagorjanke. Kmalu so prevzele pobudo domačinke in z goli Pie Hren(skupaj 7 golov) v 16 minuti vodile 8:5. To vodstvo domačih je razjezilo gostujočega trenerja Bregarja, da je vzel minuto odmora, da poizkuša spreobrniti rezultat. To so izkušene gostje do konca polčasa le uspele izid rezultat izenačiti na 11:11.

Verjetno pa je bilo v odmoru med obema polčasama v taboru Krimovk kar burno, saj so Ljubljančanke pokazale v drugem polčasu čisto drugačno igro v napadu in obrambi. Kljub temu so Zagorjanke še zadnjič na tekmi v 31 minuti povedle 12:11 z golom Nikite Privšek. Toda že v 42 minuti so gostje vodile 14:18 in to vodstvo počasi višale na končnih 18:29.

V taboru Krima je tokrat v drugem polčasu z svojimi obrambami navduševala 44 letna Sergeja Stefanišin, ki je s svojim obrambami povzročala velike probleme domačim napadalkam.

Zagorske rokometašice do konca sezona čaka še tekma v Novem mestu v soboto, 19.5.2018 ob 18 uri.

Foto: Nika Roglič

Print Friendly, PDF & Email