Doma Šport Poročilo tekme ŽRK Zdežele : RK Zagorje

Poročilo tekme ŽRK Zdežele : RK Zagorje

ŽRK Z dežele : RK Zagorje 18:21 (9:12)
Sodnika: Žan Pukšič, Miha Satler

Z dežele: Ivanovič, Hrnčič 3, Trobas, Vrček 3, Regner 3, Oblak, Dobrotinšek, Pišek, Ramšak, Robič, Cvetko, Čerenjak 5, Fideršek, Kodele 1, Hrovatič(15 obramb).Trener: Robert Šafarič

Zagorje: Zubak, Privšek, Baruca 2, Rebolj 6, Skrinjar, Perič A.(11 obramb), Hren 8, Vrbnjak 2, Ljepoja 2, Prašnikar T., Perič I. Trener: Bojan Voglar.

Sedemmetrovke: Z dežele 6/7; Zagorje: 4/4

Izključitve: Z dežele 4 minut4; Zagorje 8 minut

Zagorske rokometašice z zmago v Celju dva kroga pred koncem prvenstva tudi praktično potrdile drugo mesto v državnem prvenstvu za sezono 2017/18.

Z golom Vrbnjakove so povedle v 1 minuti in vodstva niso več iz pustile. Na igrišču je potekala prav borba v kateri so Zagorjanke pokazale, da si več kot zaslužijo naslov podprvakinj. Tudi tokrat je svoje nasprotnice zaustavljala Perićeva, ki je na tekmi zbrala 11 obramb. Igra v napadu pa nikakor ni stekla. Vendar so Zasavke v 14 minuti z golom Ljepoje povedle prvič za štiri zadetke 3:7. Celjankam ni uspelo, da bi do konca polčasa razliko zmanjšale več kot za gol. Tako se je prvi polčas končal z vodstvom Zagorjank z 9:12.

Tudi v drugem polčasu so Zasavke še bolj strnile obrambo in z golom Reboljeve prvič povedle za šest zadetkov prednosti v 36 minuti na 9:15 in to razliko držale skoraj do konca tekme, ko so z nekaj napakami dopustile Celjankam, da so do konca tekme rezultat zmanjšale na končnih 18:21.

Ko sta sodnika od piskala konec tekme pa se je začelo slavje Zagorjank, ki so s tem še enkrat več potrdile, da so zasluženo državne podprvakinje .

Že v sredo, 9.5.2018 ob 20 uri se obeta še ena zanimiva tekma v Zagorju. V goste prihaja nov državni prvak Krim Mercator. Tekma se prične ob 20 uri.

Print Friendly, PDF & Email