Doma Aktualno Porušili bodo hiše, večnamenske objekte in gasilski dom

Porušili bodo hiše, večnamenske objekte in gasilski dom

Trenutno potekajo aktivnosti za odkup objektov na Dolu saj naj bi v prihodnjem letu izvajali rušitev objektov, ki je potreba za rekonstrukcijo ceste na Dolu pri Hrastniku.

Sprva je bilo predvideno, da bodo v smeri iz Hrastnika od odcepa za šolo rušili le objekte do odcepa za Forstek. Po novih planih pa bodo porušili osem objektov, torej tudi objekt za odcepom. “Rušenje objektov je potrebno, zaradi zagotovitve ustrezne širine vozišča ter ureditve površin za pešce, s katerimi se povečuje prometna varnost” pojasnjujejo na Direkciji za infrastrukturo.

Dolani bodo imeli nov gasilski dom

Objekte bodo rušili v skladu z izdelanim projektom, med njimi bo tudi rušitev gasilskega doma. Kje bo nov gasilski dom, še ni jasno, niti gasilci o vsebini novega doma še ne želijo govoriti.

So se pa že večkrat sestali tako med sabo, kot tudi na občini. Gasilci so si nekatere gasilske domove po Sloveniji že ogledali, potrebovali bi prostor za garažiranje vsaj treh vozil, orodjarno, pisarno, skladišče, tuše in stranišče ter podobno dvorano s kuhinjo, za slabih 100 ljudi, kot imajo že sedaj. Kje bo stal nov gasilski dom še nihče ne govori na glas. Župan Miran Jerič računa, da se bodo dolski gasilci selili že prihodnje leto, v vsebino se kaj veliko ne želi »vpletati«. Naj gasilci podpišejo pogodbo z državo, pravi, potem se bomo vključili še mi. Neuradno pa naj bi bila v igri Dolančeva hiša, ki jo je občina odkupila, da bi vanj namestili pošto, ki je nikoli ne bo.

Pri rekonstrukciji bo potreben tudi odkup parcel nasproti pokopališča, a se ta še ni začel. Izvajal se bo na osnovi točnih podatkov iz projektne dokumentacije, ki naj bi bila naročena še letos, še dodajo na DRSI.

“Pomembna pridobitev za Dol pri Hrastniku bo koridor za pešce in pa kolesarska steza”, je že pred časom pojasnila takratna poslanka Vojka Šergan, ki je vztrajala, da se tudi Dol pri Hrastniku opremi s kolesarsko stezo.

Print Friendly, PDF & Email