Doma 1+1=2 Poskusni odpravi MEPI v GESŠ Trbovlje

Poskusni odpravi MEPI v GESŠ Trbovlje

Projekt MEPI – Mednarodno priznanje za mlade – je v GESŠ Trbovlje uspešno vpeljan že drugo leto. Prvi srebrniki so že prejeli priznanja in zdaj nadaljujejo na zlati stopnji. Z letošnjim šolskim letom pa so navdušili šest novincev na srebrni stopnji. Ker so del projekta MEPI tudi odprave (poleg veščin, prostovoljstva, športa), so se konec junija podali na dve: na srebrno in na zlato.

Najprej so se na pot odpravili srebrniki. Ilhana, Eva, Mirjam, Katja, Monika in Aljaž so tri dni odkrivali lepote Posavskega hribovja (od Polšnika, Malega Kuma, Škratove doline, Širja, Gor, Kovka, hrastniških tabornikov, Drage, Retja do GESŠ Trbovlje) in uspešno prehodili 50 kilometrov – s šotori, hrano, opremo.
Naslednji so bili na vrsti zlatniki, ki so se tokrat odločili za raziskovalno poskusno odpravo na Goričkem. Timotej, Til, Matic, David, Luka in Maj so se iz Gederovcev odpravili k Le davskemu jezeru , postavili tabor in tam preživeli tri noči. Veliko časa so namenili raziskovanju rastlinstva in živalstva, del odprave pa je bil namenjen tudi hoji. Tako so spoznali Ropočo, Rogašovce, S. Jurija, Lemerje …
Obe odpravi imata na poti kontrolne točke in ocenjevalce (tokrat Katarina Bola Zupančič in Maruša Stoklasa Drečnik). Konec avgusta in v začetku septembra jih čakata tako še kvalifikacijski odpravi na srebrni in zlati stopnji.

 

Print Friendly, PDF & Email