Doma 1+1=2 Postavili trboveljsko zgodovino na svetovni zemljevid

Postavili trboveljsko zgodovino na svetovni zemljevid

Mladinski center Trbovlje sodeluje v projektu Learning from the past (LFTP), katerega cilj je povečati mednarodno sodelovanje, predanost evropskim vrednotam miru, enakosti in človekovim pravicam. Spodbujajo, da ljudje ne bi pozabili preteklosti, ki je ljudi razdvajala, da ne bi pozabili na posameznike in organizacije, ki so si prizadevali za mir in svobodo, se upirali politični, verski in drugi represiji. Te zgodbe in glasove posameznikov je sedem partnerskih organizacij iz Velike Britanije, Nemčije, Poljske, Romunije, Madžarske, Slovenije in Italije v okviru projekta Learning from the past (so that we are not condemned to repeat it) ponovno odkrivalo in jim dalo veljavo.

Njihovi mladi prostovoljci so raziskovali zgodovino miru in mednarodnega povezovanja v Sloveniji v času med obema svetovnima vojnama ter beležili njihov pomen za današnje dogajanje v Evropi.

Brskali so po časopisih, shranjenih v Zasavskem muzeju Trbovlje in na Digitalni knjižnici Slovenije, lokalni in fakultetnih knjižnicah ter našli šest dogodkov, ki ustrezajo opisu projekta. Vpisali pa so jih tudi na interaktivni zemljevid, ki ga bomo javno predstavili na dogodku v četrtek, 14. novembra 2019, ob 15.00 v klubu MCT. 

Vse mlade, osnovnošolce in srednješolce ter študente, vabijo na dogodek predstavitev interaktivnega zemljevida v okviru projekta LFTP, kjer bodo zanimiv program popestrile tudi delavnice.

 

Print Friendly, PDF & Email