Doma Aktualno POŠTNI PROMET: Prevzem pošiljk brez kontakta, podpisovanja ni!

POŠTNI PROMET: Prevzem pošiljk brez kontakta, podpisovanja ni!

Kako je s prevzemom in dostavo pošiljk? Katere zasavske pošte, tudi pogodbene so odprte in kako? Za vas smo preverili mi in spodaj objavljamo informacije povezane s poštnim prometom.

Na pošto le, če je to zares potrebno!

Ob sobotah pošte ne bodo poslovale, hkrati ne bosta poslovali dežurni pošti. Pošte Zagorje, Trbovlje, Hrastnik in Radeče poslujejo od ponedeljka do petka med 9. in 15. uro.

Delo pogodbenih pošt

Delovni čas so spremenile tudi pogodbene pošte na Dolu, Dobovca, Čemšeniku, Podkumu in Loki pri Zidanem Mostu. Njihov delovni čas najdete spodaj:

Pogodbena pošta 1423 Dobovec: od ponedeljka – do petka: 8.00 – 15.00
Pogodbena pošta 1414 Podkum: od ponedeljka – do petka: 8.00 – 15.00
Pogodbena pošta 1413 Čemšenik: od ponedeljka – do petka: 8.00 – 15.00
Pogodbena pošta 1431 Dol pri Hrastniku: od ponedeljka – do petka: 8.00 – 14.00
Pogodbena pošta 1434 Loka pri Zidanem Mostu: od ponedeljka – do petka: 9.00 – 13.00.

Vročanje pošiljk brez osebnega kontakta

V postopkih vročanja poštnih pošiljk v dostavi na Pošti sprejemajo ukrepe, s katerimi se želijo izogniti osebnemu stiku med pismonošo in naslovnikom. Seveda z namenom, da se čim več vročitev opravi brez fizičnega kontakta oziroma brez podpisa o prevzemu pošiljke.

Podpis v tem primeru ni potreben, saj je izvedena brezstična predaja pošiljke.

Spletna naročila in paketi

Ne plačujte po povzetju

Prejemniki paketov za plačilo koristite načine direktnega plačila spletnim trgovcem (s plačilom po predračunu ali s plačilnimi karticami). Izogibajte se plačevanju po povzetju in minimalizirajmo stike z dostavljavci, gotovino.

Pakete prevzemajte pred vrati

Ne čakajte na pismonošo. Tudi za redno pošto ne. Vse, kar se da vložiti, bo pismonoša vložil direktno v hišni predalčnik, paket pa pustil kot dogovorjeno.

Za prevzem paketne pošiljke in pošiljk Hitre pošte se s pismonošo telefonsko ali na ustrezni razdalji dogovorite za dostavo na dogovorjenem mestu na način, da se pošiljka vroči brez fizičnega kontakta.

Denar v primeru odkupnine (če in kjer obstaja možnost) odložite na ustrezno mesto (npr. okenska polica, steber ograje…), ter se umaknite na priporočeno razdaljo (1,5 m), da ga lahko pismonoša prevzame. Prosimo, da pripravite (če je seveda možno) točen znesek, da se izognemo nepotrebnim dodatnim stikom.

Potrditev prevzema oz. podpis, bodo v tem času tudi izvajali brezkontaktno. Pismonoša bo v vaši nazočnosti lastnoročno potrdil prevzem.

“Primopredaja paketov poteka izključno na prostem”

poročajo s Pošte. Dostava na želen časovni okvir se trenutno ukinja, torej dostava do 10. ure, po 16. uri in dostava med 18. in 20. uro več niso možne.

  • Pisma »ZPP posredno« vam bo pismonoša takoj vložil v hišni/izpostavljeni predalčnik,
  • Za pisma, ki se vročajo po Zakonu o splošnem upravnem postopku (ZUP) in Zakonu o pravdnem postopku (ZPP osebno vročanje), boste prejeli obvestilo/sporočilo o prispeli pošiljki, vendar, če to ni nujno potrebno, jih ne hodite iskat na pošto, saj jih boste v skladu z zakonodajo po poteku roka za prevzem na pošti prejeli v svoj hišni/izpostavljeni predalčnik,
  • ZKP in ZSReg/ZFPPIPP – pisma boste prejeli obvestilo/sporočilo o prispeli pošiljki. Pošiljko v roku za prevzem prevzamete na pošti.

Knjižene pošiljke brez storitev (odkupnina, povratnica, podpis dokumentov…) se vložijo v hišni/izpostavljeni predalčnik. Omenjeno pa ne velja za priporočena pisma z bančnimi karticami.

V primeru dostave vrednostnega pisma praviloma prejmete obvestilo v hišni predalčnik, pošiljko pa prevzamete na pošti.

Print Friendly, PDF & Email