Doma Aktualno Potekajo zadnja dela, odpovedi zaposlenim oktobra

Potekajo zadnja dela, odpovedi zaposlenim oktobra

Zadnje ure bijejo zasavskemu rudniku, ki naj bi zadnji dan v letu za vedno zaprl svoja vrata. Trenutno odprtih kar 14 delovišč.

Janez Žlak

V celoti je izpolnjen srednjeročni program, poroča prvi rudar Janez Žlak. So pa ostala še dela, ki niso bila predvidena v programu – nekatere se trenutno izvajajo in do konca leta ne bodo zaključena.

Za spremembo zakona se je že angažiral trboveljski poslanec Primož Siter, ki nadaljuje delo nekdanje poslanke Vojke Šergan. Če bo zakon sprejet bo možno dela, ki so se “pojavila” naknadno, dokončati še po decembru 2018.

Trenutno je zunaj še zadnji razpis, in sicer za rekultivacijo na tretjem in savskim poljem. Razpisali pa so dela tudi za nekaj območij, ki jih program ni predvidel. Vse bo odvisno od sprejema novega zakona.

Potekajo tudi rušenja industrijski objektov, kot so razni transformatorji in sanacija plazovitih območij. Kar 14 delovišč je odprtih, še doda direktor, ki pa so v zaključni fazi. Rok za izvedbo del je 31. december letos.

Odpovedi v roke oktobra

Zadnji rudniški delavci, teh je 22, bodo odpovedi dobili 12. oktobra.

Za več kot pol milijona evrov opreme in nepremičnin so prodali letos, še doda Žlak. Nepremičnine, ki bi jih občine rade dobile z brezplačnim prenosom pa ostajajo v lasti rudnika in čakajo, da se država odloči, kaj bo z njimi. Najmanj interesa je za upravno stavbo RTH in hrastniško halo, kamor naj bi prestavili policijo, morda tudi hrastniške gasilce, a po besedah Žlaka, se je zgodba na ministrstvu ustavila.

Print Friendly, PDF & Email