Doma Aktualno Povprečen zasavski prostovoljec dobil dobrih 300 evrov

Povprečen zasavski prostovoljec dobil dobrih 300 evrov

V Zasavju smo po podatkih Ministrstva za javno upravo nekje na sredini. 

Kot so zapisali na spletni strani Consulte je bilo največ prostovoljskih ur na prostovoljca opravljenih v lanskem letu v Pomurski regiji (63,4), Zasavje s svojimi 31,0 urami sodi v zlato sredino.

Lani smo imeli 4.171 prostovoljcev v Zasavju

Na spletni strani Cosnulte so zapisali še, da je iz letnega poročila razbrati tudi upad skupnega števila prostovoljcev, povečalo pa se je število opravljenih prostovoljskih ur. Ta trend je zaznati tudi v Zasavju. Z Ministrstva za javno upravo smo prejeli podatek, da je 4.171 zasavskih prostovoljcev tako v letu 2018 opravilo 129.142 prostovoljskih ur od skupno 9.903.798 ur, kar predstavlja 1,3 %.

Povprečen prostovoljec dobil 300 evrov

V Zasavju so bili prostovoljci v letu 2018 najbolj aktivni na področju socialne dejavnosti, sledijo mu področje vzgoje in izobraževanja, kulture in umetnosti ter rekreacije. Z ministrstva smo dobili tudi podatek, da je glede na število prostovoljcev in število opravljenih prostovoljskih ur povprečen zasavski prostovoljec opravil prostovoljsko delo v vrednosti 314,12 evrov.

Tudi v Zasavju je bilo v letu 2018 več prostovoljk, kot prostovoljcev. Teh je bilo 2.127. Skupaj so tako ženske predstavljale 51% vseh prostovoljcev v Zasavju.

Za letošnje leto podatkov na ministrstvu še ni, saj organizacije poročajo enkrat letno za preteklo koledarsko leto skupaj s podatki iz letnega poročila za namen državne statistike.

Print Friendly, PDF & Email