Doma 1+1=2 Pozdrav našemu mestu

Pozdrav našemu mestu

V četrtek, 31. 5. 2018, so učenci OŠ Tončke Čeč in Glasbene šole Trbovlje izvedli tradicionalno prireditev Pozdrav našemu mestu. Že več kot dve desetletji v čast občinskemu prazniku pripravimo promenadni koncert pred osrednjo proslavo ob trboveljskem občinskem prazniku.

Znova smo dokazali, da imajo učenci radi naše mesto, saj je bil koncert res izvrsten.  V zgornji avli Delavskega doma so učenci s petjem, plesom in glasbo  popestrili uro pred proslavo. Gledalci smo bili deležni otroškega optimizma, veselja in ponosa, kar smo nagradili z močnim ploskanjem.

Tradicijo in ljubezen do mesta spodbujamo in vzgajamo tudi v šolah in taki trenutki so zelo pomembni, saj lahko občani vidijo, da se v šolah postavljajo zametki korenin, ki mlade spodbujajo, da ostanejo v našem mestu. Paziti pa je treba, da teh korenin kdo ne preseka … Otroci so naša prihodnost, v katero je treba vlagati in si včasih vzeti čas, postati, prisluhniti in jim dati priznanje za dobro opravljeno delo.

Ob tej priložnosti je v zgornji avli Delavskega doma Trbovlje pripravljena razstava likovnih del učencev OŠ Tončke Čeč. Na ogled bo do 8. junija 2018.

Print Friendly, PDF & Email