Doma Aktualno POZOR: Kroži ponarejen denar

POZOR: Kroži ponarejen denar

S strani občana so bili zagorski policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Zagorju ob Savi, 6. 4. 2018 in 15. 4. 2018, kjer je kršitelj občana zmerjal in žalil. Po vseh zbranih obvestilih zoper kršitelja sledi plačilni nalog zaradi kršitve 6. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Na parkiranem osebnem vozilu v Kisovcu so policisti našli in zasegli ukradeno registrsko tablico. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče zaradi suma storitve kaznivega dejanja prikrivanja. Iz bančne ustanove so bili policisti obveščeni o ponarejenem bankovcu za 50 evrov, ki je bil zasežen in poslan v ekspertizo. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

POZOR: Ponarejen denar!

Policija opozarja vse občane in predvsem delavce v gostinstvu in trgovini, da so pozorni pri poslovanju z bankovci za 50 in 20 evrov, ti se najpogosteje pojavljajo kot ponarejeni bankovci. Primerki ponarejenih bankovcev se pojavljajo v obtoku, zato pozornost ne bo odveč, še dodajo policisti.

Če menite, da ste v roke dobili ponarejen bankovec, nemudoma obvestite najbližjo policijsko postajo ali številko 113. Pozorni bodite tudi na vnovčitelja (osebni podatki, opis osebe, vozilo,…).

V petek se je na regionalni cesti v Trbovljah zgodila prometna nesreča I. kategorije, v prometni nesreči je nastala manjša škoda, ter preverjeni pogoji za udeležbo vozil in voznikov v prometu, policist udeležencema izdal obvestilo o odstopu. V Trbovljah so policisti prejeli prijavo kršitve javnega reda in miru v zasebnem stanovanju zaradi glasne glasbe. Policist na kraju kršitelju izdal plačilni nalog.

Zagorski policisti so med vikendom obravnavali prometno nesrečo na Izlakah, kjer je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik tovornega vozila zelene barve prevozil neprekinjeno črto na smernem vozišču in z ogledalom trčil v nasproti vozeče vozilo. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Občan je na policijski postaji prijavil izgubo registrske tablice z oznako LJ RE-85, na relaciji Spar Zagorje-Čolnišče. V kolikor je registrsko tabilco kdo našel, naj le to prinese na policijsko postajo ali pokliče na številko 113.

V nočnem času v petek so zagorski policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v Trojanskem klancu. Z ogledom in zbranimi obvestili so bile ugotovljene kršitve Zakona o varnosti cestnega prometa in sta bila obema udeležencema izdana plačilna naloga.

Policisti so v soboto posredovali na javni prireditvi, kjer je bilo ugotovljeno, da je obiskovalec iz tribune na nogometno igrišče vrgel pirotehnično sredstvo, ki je zadela sodnika. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo in bodo zoper kršitelja ukrepali na podlagi Zakona o javnih zbiranjih in Zakona o nalogah in pooblastilih policije.

V večernem času prav tako v soboto so zagorski policisti pri križišču na most čez Savo obravnavali prometni dogodek, v katerem je bilo ugotovljeno, da je vozniku osebnega vozila iz lahkega priklopnika padlo več vreč nepravilno zavarovanega tovora. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve 74. člena Zakona o varnosti cestnega prometa.

Posredovali so tudi pri obvestilo o preglasni glasbi v mestnem parku v Zagorju, kjer pa so ugotovili, da prireditelj javne prireditve poseduje vsa potrebna dovoljenja.

Zagorski policisti so eni osebi zasegli snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek z izdajo odločbe.

Obveščeni so bili tudi o glasni glasbi v Kisovcu. Po opravljeni kontroli je bilo ugotovljena kršitev 8. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru ter izrečen ukrep.

V sobotni noči je neznanec na parkirišču v Trbovljah, na laku osebnega avtomobila preko obeh bočnih delov in na prtljažniku naredil ris. Materialna škoda znaša 1.000 evrov. Policist sprejel zapisnik in izjavo o umiku predloga za pregon. Sledi kazenska ovadba z umikom predloga za pregon na pristojno tožilstvo.

V soboto je občan poklical policiste zaradi kršitve javnega reda in miru sosedov. Policisti na kraju ugotovili, da je v stanovanjskem bloku v Trbovljah prišlo do spora med partnerjema, ki sta v prepiru nato tudi fizično obračunala. Obema je bil izdan plačilni nalog po ZJRM-1.

V soboto je na parkirišču v Trbovljah neznani voznik trčil v parkirano vozilo, na katerem je nastala materialna škoda znaša približno 300 evrov. Policisti za povzročiteljem še zbirajo obvestila.

V večernem času so trboveljski policisti po prijavi občanov izsledili kršitelja javnega reda in miru, ki je s svojim obnašanjem ob cesti vznemirjal voznike. Zaradi kršitev določil ZPrCP je policist kršitelju izdal plačilni nalog.

 

 

V nedeljo je občan klical trboveljske policiste zaradi kršitve javnega reda in miru sosedov. Policisti na kraju ugotovili, da je v stanovanjskem bloku v Trbovljah prišlo do spora med partnerjema. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po ZJRM-1.

V petek ob 07.25 uri so bili hrastniški policisti obveščeni o prometni nesreči s pobegom na parkirnem prostoru v Hrastniku. V nesreči je nastalo za okoli 200 evrov materialne škode. Ob 17.40 uri pa so hrastniški policisti intervenirali v gostinskem lokalu v Zagorju, kjer naj bi se gost nesramno obnašal do natakarice. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

V soboto ob 08.45 uri so bili hrastniški policisti obveščeni, da je sosed udaril soseda. Policisti bodo zaradi nastalih telesnih poškodb zoper osumljenca podali kazensko ovadbo. Dve uri kasneje pa so bili obveščeni o glasni glasbi iz stanovanja. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

V sobotnem večeru so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s pobegom med Hrastnikom in Zidanim Mostom. Pobegli voznik je bil izsleden. V nesreči je nastalo za okoli 800 evrov materialne škode.

Danes zjutraj pa je voznica osebnega vozila v kraju Spodnje Izlake zbila srno. Voznici je bilo izdano obvestilo o odstopu, za poginulo srno pa je poskrbel pristojni lovec.

Print Friendly, PDF & Email