Doma Aktualno POZOR: Moška v Trbovljah s pretvezo vstopita in kradeta po hišah!

POZOR: Moška v Trbovljah s pretvezo vstopita in kradeta po hišah!

V soboto so v Zagorju ob Savi pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil zaradi njegovega psihofizičnega stanja odrejen strokovni pregled, tega pa je odločno odklonil. Vozniku so policisti odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnja, prav tako pa so mu zasegli neznano rastlinsko snov, za katero obstaja sum da gre za prepovedano drogo. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog zaradi odklona strokovnega predloga. Po prejeti analizi snovi pa bo izveden še prekrškovni postopek.

Policisti so bili obveščeni o najdbi gotovine v reži bankomata v Kisovcu. Lastnika pozivajo, da se zglasi na PP Zagorje ob Savi, kjer lahko z ustreznim dokazilom prevzame gotovino.

V Zagorju so v nedeljo policisti ukrepali zaradi prijave spora med sosedi. Policisti še zbirajo obvestila in bodo zoper kršitelje izvedli ustrezne ukrepe.

Prometna nesreča se je v nedeljo pripetila na zagorskem parkirišču, v kateri je povzročitelj pobegnil. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev pobeglega voznika.

Gumijasto palico so zasegli policisti na območju Hrastnika in jo poslali na analizo, po strokovnem mnenju bo izveden ustrezen ukrep.

S pretvezo, da je delavec telekomunikacijskega podjetja, vstopil v hišo!

Včeraj, nekaj pred 11. uro so bili policisti obveščeni, da je v Trbovljah neznani storilec, ki se je predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja, oškodovanca zamotil s pogovorom in ga odpeljal iz hiše, med tem časom pa je v hišo vstopil drug storilec, hišo pregledal in odtujil gotovino. Z dejanjem sta povzročila za nekaj tisoč evrov škode. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev neznanih storilcev in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Žrtev je opisala dva moška, eden od njiju je visok okoli 190 centimetrov, oblečen pa je bil v modro jopico s kapuco.

Na Policijski upravi Ljubljana opažamo pojav drznih tatvin iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. O omenjenih dogodkih smo že večkrat poročali tudi v medijih, vendar opažamo da so ljudje še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki prihajajo na njihove domove in jih ogovorijo. Žrtve pa so predvsem starejši občani. Storilci žrtev zamotijo s pogovorom (bodisi da so serviserji, bodisi da so prišli odkupit staro železo, da prihajajo iz elektro službe in si ogledujejo teren, kje bi postavili nove daljnovode,  da bodo opravljali sanacijo odtokov itd.) in jih tako zvabijo iz hiše ali od hiše, tako da je nimajo več pod nadzorom. Njihovo odsotnost takrat izkoristijo drugi storilci in v času pogovora vstopijo v hišo, pregledajo notranjost in odtujijo v večini primerov denar ter nakit. Storilci kraj nato zapustijo hišo, tisti ki pa je zamotil žrtev pa se vljudno poslovi in zapusti kraj. Največkrat se do hiše pripeljejo z vozilom in tako kraj tudi zapustijo.

Print Friendly, PDF & Email